Šodien Olimpiskā centra Ventspils satdionā izšķirošo spēli par tiesībām spēlēt Latvijas kausa finālā aizvadīs pagājušā gada finālisti FK Ventspils un FK Jelgava. Pēc pirmā mača Jelgavā minimāls paŗsvars 1:0 ir ventspilniekiem. Spēles sākums pulksten 16. 

Pagājušā gada kausa finālistes šogad tiekas jau pusfinālā un pēc pirmās spēles “Ventspils” ir vadībā pret “Jelgavu” ar 1:0. Vienīgos vārtus gan guva jelgavnieks Diallo, kurš raidīja bumbu savos vārtos. Pie tam pēdējo pusstundu jelgavniekiem nācās pavadīt mazākumā, jo noraidījumu saņēma komandas kapteinis Gints Freimanis.

Atbildes cīņa jāaizvada Ventspilī un tas jau tā ne pārāk labo situāciju jelgavniekiem padara vēl smagāku. Kurzemnieki savā laukumā uzvarējuši pēdējās četrās no kopumā šosezon pagaidām sešām aizvadītajām spēlēm. Tai skaitā reizi arī pret “Jelgavu” – 22. aprīļa mačā Virslīgas 5. kārtā vienīgos vārtus guva Ģirts Karlsons, ļaujot ventspilniekiem svinēt panākumu ar 1:0.

Virslīgas pēdējā kārtā pie uzvarām tika abas komandas, bet au galvenie treneri par parādīto sniegumu sajūsmā nebija. Pols Ašvorts norādīja, ka pie vainas varētru būt emociju trūkums: "Pirms dažām dienām aizvadījām emocionālu maču, bet šoreiz emociju tieši pietrūka, ko arī vsr saprast. Tagad mums priekšā smaga cīņa kausa pusfinālā, tāpēc ceru arī uz līdzjutēju atbalstu un aicinu visis futbola draugus uz stadionu." 

Jāpiebilst, ka šajā cīņa iespējams gan pagarinājums, gan 11 metru sitienu sērija, ja 1:0 Jelgavas labā noslēdzas pamatlaiks un 30 papildus minūtes. Ventspil der jebura uzvara un neizšķirts, bet zaudējumi jau sākot no 1:2, finālā ļaus iekļūt jelgavniekiem, kas bus guvuši vairāk vārtus viesos. Otrajā pusfināla sērijā Spartaks ar 1:0 vadībā pret BFC Daugavpils komandu, kuru šoreiz uzņems savā laukumā. 

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: