Basketbola klubs "Ventspils" otrdien, 12. oktobrī Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē plkst. 18:30 Olimpiskajā centrā "Ventspils" tiksies ar aizvadītās sezonas līgas čempioniem Rīgas "Barons/LMT" vienību.

Īsi pirms spēles Ventspils pilsētas domes vadība sveiks Ventspils sporta skolas „Spars” basketbola nodaļas audzēkņus un „Ventspils augstskolas” spēlētājus Dāvi Čoderu un Kārli Apsīti par panākumiem Eiropas čempionātā basketbolā U-18, kurā tika izcīnītas bronzas medaļas. Tāpēc BK „Ventspils” aicina skatītājus tribīnēs pulcēties jau no 18.20, lai suminātu mūsu bronzas medaļu ieguvējus.

Ventspilnieki LBL jau aizvadījuši divas regulārāssezonas spēles, vienā ciešot zaudējumu, bet otrā - izcīnot uzvaru.

LBL Sezonas atklāšanas spēlē ar 66:76 tika atzīts "VEF Juniors" pārākums. Česters Meisons bija "Ventspils" komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 15 punktiem. Otrā spēlē pagājušajā sestdienā tika svinēta pārliecinoša uzvara pār Jelgavas "Zemgali" ar 94:74. Arī šajā spēlē rezultatīvākais ventspilniekiem bija viens no leģionāriem Vladimirs Štimacs, kas izcēlās ar double-double - 23 punkti un 11 atlēkušās bumbas.

Pēc šīm divām spēlēm Latvijas līgā komandas līderi ir Vladimirs Štimacs ar 15,5 punktiem spēlē, Česters Meisons ar 14,5 punktiem un Rašads Andersons ar vidēji 13 punktiem. Par labāko cīnītāju zem groziem kļuvis jau pieminētais Štimacs, kas ik maču izcīna 10,5 atlēkušās bumbas.

LBL turnīra tabulā komanda šobrīd atrodas trešajā pozīcijā.

Ventspilnieku pretiniekiem šī būs pirmā oficiālā sezonas spēle un tā pat kā pagājušajā sezonā, klubs startēs tikai LBL. Starpsezonā par komandas galveno treneri apstiprināts Uvis Helmanis, kurams asistēs Edgars Teteris un Dainis Bertāns. Vēl joprojām gan nav īstas skaidrības par "Barons" spēlētāju sastāvu, kas protams pēdējos gados nav nekas neierasts. Komandas rindās oficiāli šobrīd spēlē tikai astoņi basketbolisti - Andris Epners, Elvis Saulītis, Niks Saknītis, Sandis Silavs, Raimonds Feldmanis, Dāvis Bertāns, Jānis Timma un Artjoms Butjankovs.

Treniņos kopā ar iepriekš pieminētājiem vīriem vēl piedalījušies Aigars Vītols, Rinalds Sirsniņš, Mārtiņš Skirmants un Agnis Čavars, kas baronu rindās startēja pagājušajā sezonā. Tā pat kopā ar vienību sportisko formu uztur Pāvels Veselovs, Māris Ļaksa un Ernests Kalve. Nevienam no šiem basketbolistiem gan oficiālu līgumu ar "Barons/LMT" klubu vēl nav.

Cīņa notiks ne tikai laukumā, bet arī skatītāju tribīnē. Jau otro gadu pēc kārtas BK „Ventspils” fanu klubs „A sektors” izaicina BK „Barons” fanus „Barons Ultras”. Iepriekšējā reizē abi fanu klubi sacentās virves vilkšanā, un pārāki bija baronieši. Šoreiz sacensības notiks stafetēs. Ja vien „Barons” fani ieradīsies kuplā skaitā, tad lielajā spēles pārtraukumā jautrība sitīs augstu vilni un tiks noskaidroti stafešu karaļi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: