Arī Ventspils tiks pārstāvēta pasaules junioru čempionātā motokrosā Coupe de lavenir, kurā cīnīsies arī mūsu Rodeo braucējs Toms Macuks.

Latvijas izlase pirmo reizi piedalīsies pasaules U21 čempionātā motokrosā, kas šīs nedēļas nogalē notiks Beļģijā. Mūsu izlases sastāvs būs tieši tāds pats kā Eiropas Nāciju kausā motokrosā: Dāvis Līvs (MX1 klasē), mūsu Toms Macuks (MX2) un Augusts Justs (Open). Jāatzīmē, ka Eiropas Nāciju kausā Latvijas izlase izcīnīja astoto vietu, kas ir tās augstākais sasniegums un ko izcīnījuši gados jauni sportisti.

Sacensībās Beļģijā startēs 17 valstu komandas, kas lielākoties ir no Eiropas. Maču formāts ir tieši tāds pats kā Pasaules un Eiropas Nāciju kausā, kad vispirms braucēji veic kvalifikācijas braucienus, bet otrajā dienā aizvada sacīkstes. Finālbraucienos sportistiem būs jāveic divi 30 minūšu + divu apļu braucieni, kas viennozīmīgi prasīs lielisku fizisko sagatavotību un daudz spēka.

Motokluba Rodeo direktors Arvis Sanders Ventas Balsij atklāja, ka šādas sacensības notiek jau vairākus gadus, bet ar viņa palīdzību tajās pirmo reizi šogad piedalīsies arī Latvijas izlase.

«Biju pasaules čempionātā veterāniem, kur iepazinos ar Beļģijas motosporta menedžeri, kas arī mūs uzaicināja piedalīties pasaules junioru čempionātā. Sacensības rīko Starptautiskā Motosporta federācija, kas palīdz to valstu sportistiem, kuri piedalās šajā čempionātā. Čempionāta formāts ir tāds pats kā Pasaules un Eiropas Nāciju kausā. Grūti spriest, kā veiksies mūsējiem, jo motosporta līmenis ir ievērojami audzis visā pasaulē. Tagad jau daudzi jaunie sportisti regulāri brauc pasaules čempionātā un uzkrājuši zināmu pieredzi. Katrā ziņā šīs sacīkstes nebūs viegla pastaiga, jo konkurenti ir līdzvērtīgi. Daudz ko izteiks visas komandas sniegums, jo galvenais ir finišēt un sasniegt iespējami labāku rezultātu. Ceru, ka mūsējie spēs iekļūt labāko desmitniekā. Žēl, ka mačos nevarēs piedalīties mūsu Niks Apfelbaums, jo šosezon viņš rādīja labu sniegumu un bija pelnījis piedalīties. Noteikti liels nopelns, ka mūsu izlase var piedalīties šajās sacensībās, ir Normundam Apfelbaumam un Ilmāram Justam, kuri paveikuši lielu darbu un ieguldījuši līdzekļus, lai jaunie braucēji varētu startēt,» stāsta Sanders. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: