Sestdien, 9.oktobrī, basketbola klubs "Ventspils" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē savā laukumā uzņems Jelgavas "Zemgales" basketbolistus.

Spēles sākums plkst. 17.00. Tā būs pirmā no piecām spēlēm, kuras tiks izspēlētās 12 dienās savā laukumā.

Basketbola klubs "Ventspils" jauno Latvijas Basketbola līgas sezonu uzsāka 2. oktobrī, kad izbraukumā tikās ar "VEF Juniors" vienību. Šī bija pirmā 2010./2011. gada LBL sezonas atklāšanas spēle, kurā pretiniekus izvēlējās sportacentrs.com lietotāji.

Saspringtā un interesantā spēlē uzvaru svinēja juniori, kas pieveica ventspilniekus ar 76:66. Rezultatīvākais spēlētājs "Ventspils" rindās ar 15 punktiem bija Česters Meisons, 14 un 12 punkti attiecīgi Rašādam Andersonam un Ingum Bankevicam.

Jauzsver, ka pirmo LBL spēli "Ventspils" sastāvā neaizvadīja viens no kluba līderiem Jānis Strēlnieks. Pieteikumā gan viņa vārds bija iekļauts, tomēr laukumā tā arī neizgāja. Tā pat mājās bija palicis centra spēlētājs Mārtiņš Meiers, kurš spēlei netika pieteikts. Domājams, ka mačā pret "Zemgali" abi spēlētāji būs ierindā un gatavi palīdzēt komandai.

Spēlē pret "VEF Juniors" vienību "Ventspils" klubs realizēja vien 48% (13/27) soda metienus. Ja šie metieni būtu bijuši precīzāki, iespējams, tas varēja mainīt spēles gala rezultātu. Jācer, ka treneri šo statistikas ailīti garām palaiduši nebūs un jau nākamajā spēlē metienus no soda līnijas ventspilnieki izpildīs daudz precīzāk.

"Ventspils" pretinieki no Jelgavas LBL turnīrā paguvuši aizvadīt jau divas spēles, abas izbraukumā. Pirmajā mačā pret "Latvijas Universitāti" tika izcīnīta uzvara ar 98:88. Par spēles rezultatīvāko spēlētāju "Zemgales" rindās kļuva Ilmārs Bergmanis, kurš guva ne tikai 21 punktu, bet savāca arī 15 atlēkušās bumbas.

Savukārt otrā spēlē Liepājā tikai papildlaikā "Zemgalei" nācās atzīt Liepājas "Lauvu" pārākumu ar 91:100. Rezultatīvākais spēlētājs jelgavnieku rindās ar 23 gūtiem punktiem bija komandas jaunieguvums Darens Skots Vilsons, 16 pievienoja Kristaps Kanbergs un Salvis Mētra.

Par komandas līderi arī tagad var saukt Ilmāru Bergmani, kurš jau pagājušajā sezonā rādīja labu sniegumu. Taču šosezon komandu ir papildinājuši jau pieminētie Kanbergs un Vilsons, kuri noteikti spēlēs lielu lomu komandas rotācijā.

BK „Ventspils” aicina izmantot piedāvājumu iegādāties piecu spēļu abonementu par labākām cenām. Abonementus var iegādāties tikai Olimpiskā centra „Ventspils” kasē, bet biļetes uz BK „Zemgales” spēli jau ir tirdzniecībā visās Biļešu servisa kasēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: