Mūsu labākais šorttrekists Haralds Silovs un Latvijas izlases treneris Māris Birzulis vērtē izmaiņas noteikumos un sezonas sākumu.

Ventas Balss jau ziņoja, ka Haralds Silovs 2010./2011. gada sezonu iesāka ar izcīnītu trešo vietu kopvērtējumā Nīderlandē, Hērenvēnā, notikušajās starptautiskajās sacensībās Invitational Cup. Šajā pašā Hērenvēnas ledus hallē notiks arī 2011. gada Eiropas čempionāts šorttrekā.

Invitation Cup ir otras lielākās sacensības Eiropā aiz Eiropas čempionāta. «Nostartēju labi, sacensības uztvēru ļoti mierīgi. Koncentrējos nevis uz uzvaru, bet gan izvirzīju sev sīkākus uzdevumus un centos tos izpildīt,» uzsvēra Silovs. «1000 metros pacentos un izdevās arī uzvarēt. Uz ledus esmu tikai divus mēnešus, tāpēc par ļoti labu sportisko formu vēl pāragri spriest. Šoreiz sacensībās pamainīju taktiku, centos vairāk slidot grupā un radīt sev sarežģītākus apstākļus. Šajās sacensībās parasti startē labākie Rietumeiropas šorttrekisti (neieradās tikai pāris favorītu), taču īpaši jāpiemin treniņu biedrs Sinkijs Knegts un brits Džeks Velburns, kuri demonstrēja labu sniegumu un būs vieni no galvenajiem konkurentiem 2011. gada Eiropas čempionātā. Nākamās sacensības būs jau pēc dažām nedēļām – Pasaules kausa posmi Monreālā un Kvebekā. Kanādā startēšu arī klasiskajā ātrslidošanā,» piebilda Silovs.

Mūsu labākais šorttrekists arī uzsvēra, ka šogad notikušas vairākas izmaiņas noteikumos: «Diskvalifikācija aizstāta ar penalty (mainīts nosaukums), cross track no noteikumiem izņemts. Tas nozīmē, ka drīkst bloķēt, bet apdzīšana ir tieši tāda pati kā autosacensībās – pirmajam iekšmalā ir priekšroka. Domāju, ka korekcijas noteikumos ietekmēs arī turpmākos rezultātus, taču to, kādas un vai būs pārmaiņas spēku samēros, parādīs Pasaules kausa pirmie posmi.»

Tāpat Silovs piebilda, ka ir ļoti apmierināts ar savu izvēli turpināt sadarbību ar treneri Jerūnu Oteru, kas šogad ir arī Nīderlandes izlases galvenais treneris. Silovam tas dod iespēju trenēties kopā ar Nīderlandes labākajiem šorttrekistiem, tāpat Oters neliedz padomu arī ārpus sacensībām un treniņiem.

Mūsu šorttreka treneris Māris Birzulis atklāja, ka sacensībās Holandē piedalījās gandrīz visi spēcīgākie šorttrekisti, nebija ieradušies tikai Francijas un Itālijas sportisti. «Haralds sacensībās izskatījās ļoti labi, kaut arī pēc olimpiādes bija paņēmis nedaudz lielāku pārtraukumu. Domāju, ka sezonai viņš ir gatavs, ko parādīja stabilie rezultāti. Ledus gaidāmajā Eiropas čempionātā Hērenvēnā ir līdzīgs kā Ventspilī – pasmags un nav ātrs –, gaidīt augstus rezultātus nav vērts. Par ieviestajiem jaunajiem noteikumiem var diskutēt. Tos pieņēma funkcionāri, īsti nemaz neapspriežoties ar labākajiem sportistiem un treneriem, bet katrā ziņā, domāju, ka šīs pārmaiņas būs tikai pozitīvas. Ieguvēji būs tie, kas ātrāk adaptēsies šiem noteikumiem – būs vairāk apdzīšanas – , kas padarīs mačus tikai interesantākus. Noteikti vēl ir vajadzīgs laiks, lai ne tikai sportisti, bet arī tiesneši pielāgotos šīm pārmaiņām.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: