Lielās miglas dēļ vairākas jahtas Usmas kempinga kausa 2010 izcīņā burāšanā finišu sasniedza, tikai rīta saulei austot.

Tradicionālās sacensības – Usmas kempinga kauss burāšanā – notika jau ceturto reizi, un tajās par čempiona titulu cīnījās 18 jahtas. Vispirms notika dienas sacensības, kurās jahtas tika iedalītas divās grupās atkarībā no to spējām un ātruma.

Tā kā burāšanai bija īpaši piemēroti laika apstākļi, tad tika aizvadīti četri braucieni, pēc kuriem viens lēnākais netika ņemts vērā un uzvarētājs tika noteikts pēc trīs braucienu summas. Usmas jahtkluba komadors un sacensību organizators Staņislavs Backāns Ventas Balsij sacīja, ka laika apstākļi burātājus sacensību dienā īpaši lutinājuši. «Vēja nebija ne par daudz, ne par maz. Tāpēc varējām aizvadīt pilnvērtīgas sacensības un veikt četrus braucienus,» priecājas Backāns.

Ātrāko jahtu grupā uzvaras laurus plūca mūsu burātāju Staņislava Backāna, Mārtiņa Berga, Gata Backāna un Aināra Ščipčinska vadītā jahta Woch. Otrajā vietā ierindojās jahta Bora, kuras komandas sastāvā startēja arī ventspilnieks Andris Zjatkovs, kas pirms pāris nedēļām Francijā izcīnīja pasaules vicečempiona titulu Micro jahtu klasē. Otrajā grupā labākā bija jahta My Way ar Ģirtu Bērziņu pie stūres.

Līdz ar tumsas iestāšanos notika arī nakts regates sacensības. Burāšana notika īsti ekstrēmos apstākļos, jo ap vieniem naktī parādījās pamatīga migla. Tie burātāji, kas bija atpalikuši, līdz rītam maldījās pa ezeru un finišu sasniedza tikai līdz ar rīta gaismu. Arī nakts regatē ātrākā bija mūsu burātāju jahta Woch.

Pēc regates Backāns piebilda, ka kopumā ir ļoti apmierināts ar sacensībām. Laika apstākļi bijuši tik dažādi: dienā – vienkārši perfekti, bet naktī – necaurredzama migla. Lai burātu tādos apstākļos, ir vajadzīgas iemaņas un arī veiksme.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: