Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkoto Olimpisko dienu sestdien, 11.septembrī, septiņos Latvijas olimpiskajos centros, tai skaitā Ventspilī, apmeklējuši ap 3500 interesentu.

Personiskos rekordus četrās sporta disciplīnās Olimpiskajā dienā uzstādīja 693 dalībnieki. Ikviens interesents bija aicināts uzstādīt savu personīgo rekordu volejbola piespēlēs, futbola driblā, basketbola trīspunktu metienos un fiziskajā sagatavotībā, pievelkoties pie stieņa

Jaunākajam personiskā rekorda uzstādītājam bija četri gadi, bet vecākajam - 71 gads.

Ginesa rekorda cienīgu rezultātu fiziskajā sagatavotībā, pievelkoties pie stieņa, Olimpiskās dienas laikā uzrādīja Ventspils sporta skolas "Spars" airētājs 1991.gadā dzimušais Edgars Zablovskis, kurš Olimpiskajā sporta centrā "Ventspils" minūtes laikā pie stieņa pievilkās 49 reizes, un būtu pievilkšanos turpinājis, ja ne laika limits.

Basketbola trīspunktu metienus grozā raidīja 376 Olimpiskās dienas dalībnieki, bet labāko rezultātu uzrādīja septiņpadsmitgadīgais basketbola skolas "Rīdzene/Barons" audzēknis Ojārs Ilješāns, kurš bumbu no tālmetiena līnijas basketbola grozā raidīja 17 reizes pēc kārtas.

Savukārt futbola bumbas driblā pamīšus ar labo un kreiso kāju minūtes laikā rekordus uzstādīja 455 dalībnieki. Labākais futbola bumbas driblētājs izrādījās futbola kluba "Jūrmala-VV" spēlētājs Mareks Zuntners, kas minūtē kājbumbu nodriblēja 165 reizes.

Volejbola pamīšus veiktajās augšējās un apakšējās volejbola piespēlēs vienas minūtes laikā labākā 488 dalībnieku konkurencē izrādījās 1991.gadā dzimusī jaunā volejboliste Kristīne Lece, kas jaunatvērtajā Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā bumbu volejbola piespēļu ritmā "dancināja" 152 reizes.

Rekordus sev neierastās sporta disciplīnās uzstādīja arī Vankūveras vicečempioni - kamaniņu sportisti Juris un Andris Šici, skeletonists Martins Dukurs, aktīvi iesaistījās arī futbola un basketbola valsts vienību spēlētāji.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, kas piedalījās Ventspils Olimpiskās dienas norisē, to novērtējis kā labi izdevušos pasākumu, kas notiks arī turpmāk.

"Mums visiem bija dota lieliska iespēja izmēģināt savus spēkus, salīdzināt tos ar citiem, jo īpaši ar titulētajiem sportistiem. Jāatzīst, ka Latvijā aug sportu mīloša, spēcīga un azartiska jaunā paaudze. Ceru, ka arī atvērto durvju diena Olimpiskajos centros palīdzēja daudziem atrast savu sporta veidu un izvēlēties to, kas sirdij tuvāks. Paldies arī tautā mīlētiem sportistiem par atbalstu rekordu uzstādīšanā, jo tā bija laba motivācija mūsu jaunajai paaudzei pārbaudīt sevi," atzīmējis LOK prezidents.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: