Sestdien, 7.augustā, Ventspils Piedzīvojumu parkā pēc grūtas cīņas tika noskaidroti starptautisko sacensību „Kalna nobrauciena karalis 2010 – Lemberga balvas izcīņas” uzvarētāji.

Sestdienas rīts sacensību organizatoriem sākās ne tā kā cerēts, jo pērkona negaiss un lielās lietus gāzes, kas nerimās līdz pat pusdienas laikam, pamatīgi izskaloja trasi. Līdz ar to sacensību sākums ievilkās par divām stundām. Neskatoties uz to visiem, kas pasākumu, apmeklēja bija iespēja redzēt augstvērtīgu sniegumu gan treilu trasē, gan paralēli notiekošajos „Triecienspēka” snovborda un skeitborda šovos. Elpa lika aizrauties arī velotriāla kluba „Karters” sportistu veikto triku laikā.

Startējot „Rite.se” MTB brīvā stila treilu disciplīnā, no septiņiem braucējiem pirmās piecas godalgotās vietas ieguva:

1.vieta Bartosz Obukowicz (Polija)

2.vieta Māris Orniņš (Babīte)

3.vieta Edmunds Vaivods (Piņķi)

4.vieta Renārs Štromanis (Tukums)

5.vieta Matīss Skudra (Tukums)

Mystic” BMX brīvā stila treilu disciplīnā, kurā bija daudz lielāka konkurence – 18 braucēji, par pieciem labākiem braucējiem tika atzīti:

1.vieta Viktors Kronbergs (Ventspils)

2.vieta Oskars Ābele (Ventspils)

3.vieta Oskars Zajarskis (Saldus)

4.vieta Donāts Rogovenko (Liepāja)

5.vieta Mārtiņš Strazds (Saldus)

Pēc sacensībām Viktors Kronbergs, kurš iepriekšējā dienā, 6.augustā, startēja ekstrēmo sporta veidu sacensībās „Ventspils vasaras X-spēles 2010 – Lemberga balvas izcīņa” un BMX parka disciplīnā arī kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, neslēpa savu sajūsmu: „Kaut cerēju, nebiju gaidījis, ka šodien sacensības izvērtīsies tik interesantas. Bija daudz labu braucēju, trase bija grūta, skatītāji atsaucīgi, tas iedvesmoja cīnīties līdz galam”. Abās sacensībās iegūtās Aivara Lemberga personīgās naudas balvas Viktors plāno tērēt, lai iegūtu autovadītāja apliecību.

Kopā sacensības sacensībās startēja 25 braucēji no visas Latvijas un Polijas. Diemžēl Lietuvas un Zviedrijas braucēji iepriekš neparedzētu apstākļu dēļ ierasties uz sacensībām nevarēja, bet izteica cerību, ka nākošajā gadā noteikti startēs. „Nākamajās sacensībās mēģināsim trasi uzlabot veidojot gan jaunus tramplīnus un virāžas, kā arī ierīkosim speciālas laipas un notekas, lai negaidīti uznācis lietus nevarētu izjaukt sacensību gaitu un trases sabojāt”, saka galvenais treilu veidotājs un BMX braucējs Oskars Ābele”.

Sacensības organizēja Ventspils ekstrēmo sporta veidu klubs „VEST” sadarbībā ar Olimpisko centru „Ventspils”. Sacensību uzvarētāji tika pie Aivara Lemberga personīgajām balvām, kā arī balvām no firmām „Mystic”, „Rite.se”, „RedBull” un „Fuel”. Pasākumu atbalstīja: „Volkswagen centrs Ventspils”, „Storent”, „Užavas alus”, „Stender’s Pica”, „Ventspils miesnieks”, „Druvas saldējums”, „Snickers”, „Fazer maiznīca” Informatīvais atbalsts: Draugiem.lv, Kurzemes radio, Esyget.lv, Sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: