Tuvojoties triatlona sacensībām Ventspilī un ņemot vērā iepriekš izrādīto interesi, atkal tiek organizētas „SportLat” un „Latvijas Triatlona federācijas” brīvdabas triatlona konsultācijas.

 Jebkurš šī sporta veida interesents tiek aicināts ierasties uz divām bezmaksas konsultācijām Ventspils pludmalē 14. augustā, līdzi ņemot peldlietas un velosipēdu.

Konsultāciju galvenais mērķis ir popularizēt triatlonu Latvijā, sniedzot praktisku un uzskatāmu informāciju par treniņu un sacensību niansēm, piemērotākā apģērba, apavu un inventāra izvēli, kā arī par triatlonu kā aizraujošu izturības sporta veidu kopumā.

Tā ir iespēja klātienē satikt Latvijas šī brīža aktīvākos triatlona sacensību organizatorus un dalībniekus, kuri atbildēs uz Taviem, topošā triatlonista  jautājumiem.

Kā citē pieredzējušais triatlonists Ģirts Fogels: „Triatlona sacensībās svarīgākais ir spēja sadalīt spēkus katrai distancei atsevišķi, jo nav jēga „pārdegt” pirmajā peldēšanas posmā un tad „vilkt dzīvību” riteņbraukšanas un skriešanas posmā. Pirms savām pirmajām triatlona sacensībām ieteiktu pārbaudīt, kas notiek, kad pēc aktīvas peldēšanas ir jālec uz velosipēda un, kas notiek ar skriešanas soli pēc aktīvas pedāļu mīšanas. Tas noteikti palīdzēs sagatavoties un tikt galā ar pārsteigumiem, ar kuriem saskaras arī pieredzējuši sportisti.”

Konsultācijās Ventspilī tiks izskaidrotas „Piedzīvojumu Parka” MTB triatlona (15. augustā, Ventspilī) MIX zonas, jo pirms sacensībām būtiski ir zināt, kā tiek organizētas šīs sporta inventāra maiņas zonas no peldēšanas uz riteņbraukšanas un tad uz skriešanas distanci.

Būs iespēja arī pārbaudīt savus spēkus īsās triatlona testa distancēs, lai jau laicīgi apjaustu jau minēto sava organisma reakciju uz straujo sporta disciplīnu maiņu.

Brīvdabas konsultācijas:

  • Ventspilī Zilā karoga pludmalē 14. augustā plkst. 20:00 būs iespēja satikt arī Ventspils Triatlona kluba dalībniekus Raivi Grūbi. Ventspils pieredzējušie triatlonisti pastāstīs arī par gaidāmo Latvijas čempionātu un Baltijas kausa izcīņas sacensībām triatlonā – sprinta distancē, kas turpat Ventspilī norisināsies 2 nedēļas pēc „Piedzīvojumu Parka” MTB triatlona.

Informāciju par triatlonu, sacensībām un treniņu iespējam Rīgā un Latvijā var iegūt mājas lapās www.triatlons.lv, www.sportlat.lv.

Uz tikšanos pludmalē!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: