Ventspilī veselu nedēļas nogali jebkuram aktīva dzīvesveida piekritējam būs iespēja izaicināt sevi aizraujošās sacensībās "Piedzīvojumu Parkā" – 14. augustā Tautas velobraucienā, bet 15. augustā MTB triatlonā.

Sacensībās meistarības klasēs piedalīsies pieredzējuši sportisti, kuriem būs iespēja krāt reitinga punktus un cīnīties par vietām sacensību seriālā „SportLat Balva 2010”. Bet jebkurš aktīvā dzīvesveida piekritējs tiek aicināts gūt prieku un sportisko gandarījumu piedaloties veselības klasēs. Īpaši gaidīti tiek mūsu nākotnes čempioni – bērni līdz 10 gadiem, kuriem būs sagatavotas vecumam atbilstošas simboliskas bērnu distances.

 

SACENSĪBU PROGRAMMA 

VELOBRAUCIENS sestdien, 14. augustā


Bērnu velobrauciens – bērnu vecumam atbilstošas riteņbraukšanas distances.

Veselības un meistarības klasēm riteņbraukšana pa asfaltu un meža ceļiem bijušās raķešu bāzes teritorijā. Viena apļa garums ir 13,2 km. Distance meistarības klasei būs 1-3 apļi atkarībā no vecuma grupas, bet veselības klasei 1-2 apļi pēc izvēles. Starts tiks dots un finišs būs „Piedzīvojumu parkā”.

MTB TRIATLONS svētdien, 15. augustā


Bērnu stilizētais triatlons – bērnu vecumam atbilstošas velobraukšanas un skriešanas distances (starts un trase "Piedzīvojumu Parka" teritorijā!!!).

Veselības un meistarības klasēm starts, sporta inventāra maiņas zona un finišs atradīsies dažādās vietās – starts Zilā karoga pludmalē, peldēšana jūrā paralēli krastam, riteņbraukšana pa asfaltu un meža ceļiem bijušās raķešu bāzes teritorijā un skriešana pa „Piedzīvojumu parka” takām. Distances garums meistarības klasei ir 0,45 km + 12,7 km + 4 km vai 0,3 km + 12,7 km + 2 km (atkarībā no vecuma grupas), bet veselības klasei 0,3 km + 12,7 km + 2 km.

 

Gatavojoties triatlona sacensībām, tiekamies brīvdabas konsultācijās!

Tuvojoties triatlona sacensībām Ventspilī un ņemot vērā iepriekš izrādīto interesi, atkal tiek organizētas „SportLat” un „Latvijas Triatlona federācijas” brīvdabas triatlona konsultācijas. Jebkurš šī sporta veida interesents tiek aicināts ierasties uz divām bezmaksas konsultācijām sekojošās pludmalēs –11. augustā Vecāķos un 14. augustā Ventspilī, līdzi ņemot peldlietas un velosipēdu.

Konsultāciju galvenais mērķis ir popularizēt triatlonu Latvijā, sniedzot praktisku un uzskatāmu informāciju par treniņu un sacensību niansēm, piemērotākā apģērba, apavu un inventāra izvēli, kā arī par triatlonu kā aizraujošu izturības sporta veidu kopumā. Tā ir iespēja klātienē satikt Latvijas šī brīža aktīvākos triatlona sacensību organizatorus un dalībniekus, kuri atbildēs uz Taviem, topošā triatlonista  jautājumiem.

Kā citē pieredzējušais triatlonists Ģirts Fogels: „Triatlona sacensībās svarīgākais ir spēja sadalīt spēkus katrai distancei atsevišķi, jo nav jēga „pārdegt” pirmajā peldēšanas posmā un tad „vilkt dzīvību” riteņbraukšanas un skriešanas posmā. Pirms savām pirmajām triatlona sacensībām ieteiktu pārbaudīt, kas notiek, kad pēc aktīvas peldēšanas ir jālec uz velosipēda un, kas notiek ar skriešanas soli pēc aktīvas pedāļu mīšanas. Tas noteikti palīdzēs sagatavoties un tikt galā ar pārsteigumiem, ar kuriem saskaras arī pieredzējuši sportisti.”


Konsultācijās Vecāķos un Ventspilī tiks izskaidrotas „Piedzīvojumu Parka” MTB triatlona (15. augustā, Ventspilī) MIX zonas, jo pirms sacensībām būtiski ir zināt, kā tiek organizētas šīs sporta inventāra maiņas zonas no peldēšanas uz riteņbraukšanas un tad uz skriešanas distanci. Būs iespēja arī pārbaudīt savus spēkus īsās triatlona testa distancēs, lai jau laicīgi apjaustu jau minēto sava organisma reakciju uz straujo sporta disciplīnu maiņu.


Ņemot līdzi peldlietas un riteni, tiekamies pludmalē:

  • Rīgā , Vecāķu pludmalē, 11. augustā plkst. 19:00 – konsultē pieredzējušais triatlonists Ģirts Fogels
  • Ventspilī,  Zilā karoga pludmalē, 14. augustā  plkst. 20:00 – konsultē „SportLat” un „Ventspils Triatlona Kluba” pārstāvis Raivis Grūbe.

Plašāka informācija www.sportlat.lv, rakstot uz sportlat@sportlat.lv vai zvanot pa tālr. 67891526.

Sacensības organizē biedrība „Sporta klubs SportLat” sadarbībā ar Ventspils „Piedzīvojumu parku” un tās ir ietvertas „ SportLat balva 2010” kopvērtējumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: