Pilsētas svētku ietvaros labākie Latvijas spēkavīri tikās lielā superfināla sacensībās.

Šogad pirmo reizi superfināla sacensības notika divas dienas – gan Ventspilī, gan Ikšķilē. Katrā sacensību dienā spēkavīri veica piecus vingrinājumus, pēc kuru kopvērtējuma tad arī tika noteikts Latvijas šā gada spēcīgākais atlēts. Bija zināms, ka šogad būs jauns titula ieguvējs, jo pašreizējais titula īpašnieks Agris Kazeļņiks nestartēs superfinālā, tāpēc ka tajā laikā piedalīsies The World’s Strongest Man 2010 kvalifikācijas sacensībās.

Jau pēc pirmā vingrinājuma iezīmējās četri galvenie kandidāti uz čempiona titula, starp tiem bija arī mūsu Mareks Leitis. Pietupienos ar 240 kg stieni plecos labākais bija Māris Rozentāls (13 reizes), bet 3 baļķus visātrāk pacēla Mareks. 800 kg ķerras stumšana, riepas pārvēliens divas reizes un divu 100 kg mucu uzraušana vislabāk padevās Oskaram Brugemanim. Ceturtajā vingrinājumā – ZZS vairoga nešana tālumā – Artis Plivda uzstādīja jaunu Latvijas rekordu – viņš 175 kg smagumu aiznesa 104,90 metrus.

Pēdējā vingrinājumā, kurā vispirms bija jānes 380 kilogramu smagi nēši 20 metrus, bet pēc tam šādā pašā distancē divreiz jāveic fermera pastaiga ar 125 kg, visātrāko laiku uzrādīja Ivars Kazeļņiks. Pirmo sacensību dienu kā līderis noslēdza tieši mūsu Mareks Leitis, kas summā ieguva 37,5 punktus. Tikai par vienu punktu atpalika Ivars Kazeļņiks, bet trijnieku ar 33 punktiem noslēdza Artis Plivda.

Otrajā sacensību dienā arvien pārliecinošāku sniegumu sāka rādīt Artis Plivda, tādējādi nopietni apdraudot mūsu Mareka pirmo vietu. Tieši Plivda uzvarēja pirmajā Ikšķiles vingrinājumā, paceļot Latvijas gāzes automašīnu 13 reizes. Krucifiksā jeb divu 12,5 kg krāsu bundžu turēšanā savu varējumu parādīja Māris Rozentāls, uzrādot lielmeistara cienīgu rezultātu – 1:03,97 minūtes. Šis vingrinājums Marekam ne īpaši veiksmīgi padevās, tādējādi viņš tika nobīdīts uz otro pozīciju. Uzvarējis astotajā (280 kg pulksteņa nešana) un devītajā (Līvu alus mucu mešana) vingrinājumā, drošā vadībā izvirzījās Artis Plivda, kam tikai liela neveiksme varēja liegt uzvarēt šāgada čempionātā.

Toties par pārējām godalgotajām vietā joprojām saglabājās intriga, jo Mareku Leiti, Ivaru Kazeļņiku un Māri Rozentālu šķīra tikai 1,5 punkti. Akmeņu celšanā uzvaru atkal izcīnīja Artis Plivda, tādējādi pārliecinoši uzvarot šāgada Latvijas spēkavīru čempionātā. Otro vietu gan akmeņu celšanā, gan kopvērtējumā ieguva mūsu Mareks Leitis.

Jāpiebilst, ka Plivda un Leitis bija vienīgie atlēti, kas spēja pacelt visus piecus akmeņus. Godalgotu trijnieku noslēdza Ivars Kazeļņiks; tas ir viens no augstākajam sasniegumiem viņa karjerā.

Latvijas spēkavīru superfināla kopvērtējums

V

Sportists

Punkti

1.

Artis Plivda

74

2.

Mareks Leitis

66.5

3.

Ivars Kazeļņiks

63.5

4.

Māris Rozentāls

60

5.

Dainis Zāģeris

54

6.

Oskars Brugemanis

41

7.

Māris Blumfelds

40

8.

Rolands Fersters

30

9.

Didzis Zariņš

21

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: