Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca pacientiem, kuriem pēc acs kataraktas operācijas radās komplikācijas, nosūtījusi informatīvu vēstuli, skaidrojot tālāko rīcību, lai pēc iespējas ātrāk saņemtu kompensāciju no Ārstniecības riska fonda, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Viola Grinvalde.

Ārstniecības riska fonda mērķis ir sniegt iespēju pacientam aizstāvēt savas tiesības un saņemt atlīdzību ārpustiesas procesa kārtībā, kas ir ievērojami vienkāršāk un ātrāk, skaidroja slimnīcā. Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca veic iemaksas Ārstniecības riska fondā un līdz ar to ir apdrošināta pret pacientu prasījumiem. Tāpat pacientiem, kuriem ir bijušas komplikācijas vai ir bijis jābrauc uz pārbaudēm, slimnīca kompensē visus izdevumus, kas saistīti ar konsultācijas saņemšanu un medikamentu iegādi, kā arī vajadzības gadījumā nodrošina ar transportu un sedz ceļa izdevumus, ja pacients ieradies uz izmeklējumu pats.

Vaicāta par kompensāciju apmēru, ko varētu saņemt pacienti, slimnīcas pārstāve skaidroja, ka katrs gadījums ir individuāls un tiks skatīts atsevišķi, kad pacienti būs vērsušies Ārstniecības riska fondā, līdz ar to pašlaik par konkrētiem kompensāciju apmēriem vēl ir pāragri runāt.

Ventspilī operētajiem pacientiem ir konstatēts purulents endoftalmīts - acs infekcija, kas saskaņā ar pasaules valstu medicīnas statistiku tiek konstatēta vidēji līdz 0,7% gadījumos no veikto acu operāciju skaita, norādīja slimnīcā. Ventspils slimnīcā acu operāciju pacientiem līdz šim endoftalmīts nebija konstatēts. "Diemžēl jebkurai operācijai pastāv inficēšanās risks - jo lielāks ir operāciju skaits, jo lielāks pacientu skaits ir pakļauts infekciju riskam," teikts slimnīcas paziņojumā.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā šogad veiktas 922 kataraktas operācijas.

Saistībā ar acu kataraktas operācijas pacientiem konstatētajiem komplikāciju gadījumiem Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pašlaik tiek izvērtēta iespēja operācijās izmantotos medikamentus, kas atradās ražotāja sterilizētā iepakojumā, kā arī sterilos implantējamos materiālus nosūtīt uz starptautiski akreditētu laboratoriju ārpus Latvijas, lai pārbaudītu to sterilitāti, liecina paziņojums slimnīcas mājaslapā.

Lai to izdarītu, ir nepieciešams precizēt konkrēto medikamentu sērijas un nepieciešamo materiālu apjomu, kas jānosūta pārbaudei. Medicīnas praksē ir gadījumi, ka tieši ražotāja pieļautais brāķis ir iemesls infekcijas izplatībai, norādīja slimnīcā.

Visi 14. oktobrī operētie pacienti ir apzināti - ar viņiem tiek uzturēts kontakts, lai mazāko sūdzību gadījumos ar slimnīcas vai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta transportu pacientus nekavējoties aizvestu uz Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu, kur pacientiem operējošā speciālista uzraudzībā tiek nodrošināta nepieciešamā terapija.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Niķeļgalva 21.10.2017, 09:50:26

    labi skan,tik ne pie mums latvanija,tas process ir gadu garuma,kad iesniedz dokumentus, tad pec pus gada atnak vestule ka vel javeic parbaudes,un ta atkal pec pus gada ir pastnieks pie durvim,ar rezultatu ka neko nesaskatija un kompensacija nepienakas.(kurs ta grib skirties no naudas)

  • 0
    Juris Berzins 21.10.2017, 11:01:02

    Veselību cietējiem .
    Nesen te spodrināja savu tēlu slimnīca ,ka viss ir labākajā līmenī un atkal iekrita. Man pietika ar vienu tiesas sēdi,lai redzētu kādi ir jūsu darbinieki un slimnīcas sistēma .Sieviete gados "ārste" tiesā melo TAS IR LĪMENIS vai ne ILONA !

  • -1
    Kakadū 21.10.2017, 15:20:25

    Pozitīvi, ka slimnīca neizvairās no atbildības!

  • 0
    Nah Nahs. 22.10.2017, 08:21:36

    "saņemt atlīdzību ārpustiesas procesa kārtībā, kas ir ievērojami vienkāršāk un ātrāk, skaidroja slimnīcā. "
    Aizmirsa piebilst,ka arī lētāk priekš slimnīcas.
    Tiesas ceļā cietušie pacienti var cerēt uz daudz ievērojamākām summām.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: