Ventspils pilsētas iedzīvotāji ar nelieliem ienākumiem arī jaunajā apkures sezonā tāpat kā iepriekš varēs saņemt pašvaldības piešķirtos atvieglojumus siltumenerģijas patēriņa daļējai kompensēšanai un pabalstu kurināmā iegādei.

Pabalstu siltumenerģijas patēriņa daļējai kompensēšanai katru mēnesi var saņemt trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas), kā arī atsevišķi dzīvojoši vientuļi pensionāri un invalīdi, kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 266,76 eiro mēnesī.

Pabalsts tiek aprēķināts, ņemot vērā dzīvokļa kompensējamo platību. Vienistabas dzīvoklī tā ir dzīvokļa kopējā platība, bet divu un vairāku istabu dzīvoklī - rēķinot 27 m2 uz pirmo personu un 15 m2 uz katru nākamo personu, nepārsniedzot dzīvokļa kopējo platību.

Pabalsta apmērs ir 55% no maksājuma summas mēnesī par siltumenerģijas patēriņu apkurei dzīvokļa kompensējamā platībā, izņemot trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes ar trīs līdz pieciem bērniem, kurām pabalsts noteikts 60% apmērā, un trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes ar sešiem un vairāk bērniem, kurām pabalsts noteikts 100% apmērā no maksājuma summas mēnesī.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    benedic Deo et mente 17.10.2017, 12:49:13

    Cik cilvēki saņem līdz 88,92€ mēnesī? Kā tā var dzīvot? Tur tak 100% depresija garantēta, tā nav dzīve!!!!!

  • 0
    Jans 17.10.2017, 12:57:21

    Lasīt māki???

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: