Ventspils bibliotēkā notika projekta „Apvienotais kompetences centrs viedai veco ļaužu aprūpes sociālo pakalpojumu attīstībai” partneru darba tikšanās, kuras ietvaros tikās pārstāvji no Ventspils pilsētas pašvaldības iestādēm, Klaipēdas Universitātes un sociālā aprūpes nama.

Tikšanās laikā tika izvērtēts projekta ietvaros līdz šim paveiktais un apspriesti darāmie darbi, kas vēl jārealizē pirmā projekta perioda laikā līdz 2. oktobrim, lai sekmīgi noslēgtu šo projekta periodu.

Projekta mērķis ir pilnveidot veselības aprūpes pakalpojumus un nākotnē paaugstināt to pieejamību Ventspils pilsētas iedzīvotājiem, izmantojot viedās tehnoloģijas. Projekta ietvaros plānots paplašināt Digitālā centra projektā “Centrālbaltijas inovatīvo risinājumu izmēģinājumu centrs” izstrādāto viedo sensoru tīklu. Ar sensoru tīklu plānots aprīkot sociālās aprūpes namu ,,Selga”, kā arī pilotprojekta veidā izvietot sociālo pakalpojumu saņēmēju dzīves vietās. Sensoru tīkls nodrošinās operatīvu palīdzību ilgstošās un īslaicīgās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņēmējiem, piemēram, kritiena gadījumos, kā arī citos gadījumos, kas var liecināt par nepieciešamību pēc palīdzības.

Šobrīd Ventspils Digitālais centrs veic iepirkuma procedūru, kas jau tuvojas noslēgumam, un drīzumā tiks iepirkti projekta realizācijai nepieciešamie sensori, kā arī uzsākta programmatūras izstrāde.

Lai nodrošinātu viedo sensoru tīklā pārraidīto palīdzības izsaukumu apkalpošanu, Sociālais dienests apmeklēs sociālās palīdzības pakalpojumu saņēmējus dzīves vietās. Savukārt, lai būtu iespējama izsaukumu apkalpošana, Sociālais dienests projekta ietvaros iegādāsies speciāli aprīkotu mikroautobusu – arī šeit pirmā projekta perioda laikā ir izstrādāta iepirkuma dokumentācija un izsludināts iepirkums.

Papildus tam Sociālais dienests apkopo informāciju un gatavo ziņojumu par esošo situāciju Ventspilī sociālās aprūpes jomā un kopā ar Digitālo centru apsver iespējamos risinājumus situācijas uzlabošanai, t.sk. sensoru integrēšanu sociālajos pakalpojumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: