Ventspils pilsētas Sociālais dienests no šodienas, 14. augusta, līdz pat 29. septembrim izmaksās Ventspils pilsētas pašvaldības pabalstu mācību līdzekļu iegādei.

Pabalstu var saņemt bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kuri mācās vispārējās izglītības iestādē vai profesionālās vidējās izglītības iestādē. Savukārt trūcīgiem un maznodrošinātiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem pabalstu piešķirs arī tad, ja tie studē augstskolā.

Pabalsts tiek piešķirts šādā apmērā:

  • bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm – 30 EUR;

  • bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem no trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm, kuri mācās:

  • vispārējās izglītības iestādē – 43 EUR,

  • profesionālās vidējās izglītības iestādē – 62 EUR,

  • augstskolā – 121 EUR.

Pabalsta saņemšanai Sociālajā dienestā, Raiņa ielā 10 (Ventas kreisā krasta iedzīvotājiem) vai Talsu ielā 39 (Pārventas iedzīvotājiem) jāiesniedz iesniegums. Skolēniem, kuri sasnieguši pilngadību, iesniegums Sociālajā dienestā jāraksta pašiem. Ja mācību iestāde neatrodas Ventspils pilsētā, tad jāiesniedz arī izziņa no mācību iestādes.

Bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm pabalstu mācību līdzekļu iegādei saņems iepirkumu kartes veidā. Iepirkumu karte 30 EUR vērtībā būs paredzēta nepieciešamo mācību līdzekļu iegādei.

Trūcīgie un maznodrošinātie bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni, kuri mācās vispārizglītojošā skolā, profesionālajā izglītības iestādē vai turpina studijas augstskolā, naudā piešķirto pabalstu mācību līdzekļu iegādei, tāpat kā iepriekš, varēs saņemt Sociālā dienesta kasēs vai savā norēķinu kontā.

Pašvaldība šim mērķim 2017. gadā piešķīrusi 6 382 eiro.

Iesnieguma veidlapas pabalsta saņemšanai pieejamas Ventspils portālā www.ventspils.lv .

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: