Ventspils pilsētas svētku organizētāji informē, ka šajās dienās pasākumus un dažādas aktivitātes apmeklējuši vairāk nekā 130 000 cilvēku.

Trīs dienu garumā kopumā norisinājās 67 pasākumi. Kā ik gadu, Pilsētas svētku atklāšanas pasākuma laikā pilsētas Rātslaukumā notika Ventspils pilsētas domes Lielās Balvas un balvu pasniegšanas ceremonija.

Svētku gājienā, kas tradicionāli ir viens no iecienītākajiem svētku pasākumiem, šogad piedalījās 104 dažādas iestādes, uzņēmumi, biedrības, draugu un domubiedru kopas, kopskaitā – ap 3200 dalībnieku. Gājiena dalībniekus vairākās nominācijās vērtēja žūrija.

5.augustā viskuplākais skaits ļaužu pulcējās centrālajā norises vietā – Ostas ielas promenādē, lai apskatītu 34 Starptautiskā ziedu paklāju festivāla darbus, baudītu muzikālus priekšnesumus, iesaistītos radošās aktivitātēs, vērotu spēkavīru cīņas un iepirktos svētku tirdziņā.

Pēc svētku vakara programmas Ostas ielas promenādē  svinības turpinājās Reņķa dārzā, kur nakts dejas spēlēja Lauris Reiniks un MC Orķestris, Roberto Meloni ar grupu, Ralfs Eilands ar grupu, kā arī DJ Japānis.

Īpaša svētku programma bija sagatavota arī Ventspils muzejos, ko šajās dienās apmeklējuši un ar Mazbānīti vizinājušies vairāk nekā 16 tūkstoši apmeklētāju.

Svētku laikā ventspilnieki un pilsētas viesi ne vien apmeklēja svētku pasākumus, bet baudīja arī pilsētas sniegtās aktīvās atpūtas iespējas. Piedzīvojumu parku kopumā, tai skaitā Kantrī pasākumu, Ūdens piedzīvojumu parku un Pludmales akvaparku apmeklējuši gandrīz 15 ar pusi tūkstoši apmeklētāju.

Daudzi tūkstoši svētku dalībnieku izmantojuši iespēju svētku laikā doties ekskursijā ar kuģīti Hercogs Jēkabs un vērot svētku norises Ostas ielas promenādē no Ventas puses, apmeklēt Ventspils Jaunrades nama planetāriju un observatoriju, kā arī baudīt pārējās pilsētas sniegtās atpūtas iespējas.

Jāatzīmē, ka svētkos atzinīgi tika novērtēta iespēja nopelnīt, saņemt un pilsētas objektos izmantot Ventspils valūtu – ventus. Šogad tika izsniegti 305 tūkstoši ventu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: