Pilsētas svētku atklāšanas pasākumā tika pasniegti Ventspils pilsētas domes apbalvojumi – Lielā balva un septiņas balvas. Par Lielās balvas ieguvēju šogad kļuva Komunālās pārvaldes direktors Andris Kausenieks.

Ventspils pilsētas domes Lielā balva piešķirta Andrim Kauseniekam – Ventspils pilsētas Komunālās pārvaldes direktoram – par ilggadēju aktīvu un profesionālu darbu, nozīmīgu ieguldījumu Ventspils pilsētvides attīstībā, Ventspils tēla veidošanā un atpazīstamības veicināšanā Latvijā un pasaulē.

Savukārt Ventspils pilsētas domes balvas piešķirtas:

  • Nataļjai Cinkmanei – krievu folkloras kopas Zdravica vadītājai – par ilggadēju radošu, profesionālu darbu, ieguldījumu Ventspils kultūras dzīves bagātināšanā, veicinot daudznacionālā kultūras mantojuma atpazīstamību un gūstot panākumus valsts un starptautiskā mērogā;

  • Ingrīdai Ģelzei-Ozoliņai – māksliniecei – par mūža ieguldījumu Ventspils kultūrvides veidošanā un bagātināšanā;

  • Andrim Kārkliņam – ārstam radiologam-diagnostam – par augstu profesionālo kompetenci, atsaucību un iejūtību, rūpējoties par pacientu veselību;

  • Rebekai Kohai – svarcēlājai, Eiropas un pasaules jaunatnes čempionātu medaļniecei, Olimpisko spēļu dalībniecei – par izciliem sasniegumiem svarcelšanā un Ventspils vārda nešanu pasaulē;

  • Oļegam Mihailovam – Ventspils 2. vidusskolas vēstures un ekonomikas skolotājam – par profesionālu un aktīvu pedagoģisko darbu, ieguldījumu izglītības kvalitātes pilnveidošanā Ventspilī;

  • Ilmāram Osmanim – AS „HansaMatrix” valdes priekšsēdētājam – par nozīmīgu ieguldījumu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozares attīstībā un darbavietu izveidē Ventspilī;

  • Aleksandram Parijenko - Ventspils brīvostas pārvaldes vecākais kuģa locim- maiņas priekšniekam – par ilggadēju augsti profesionālu ostas darbības nodrošināšanu, veicot loča pienākumus un organizējot loču maiņas darbu Ventspils ostā.

Par godu balvu ieguvējiem Rātslaukumā muzicēs Ginta Krievkalne, Uģis Roze, Kristaps Krievkalns un Ēriks Upenieks.

Ventspils pilsētas domes Lielo balvu piešķir par izciliem un nozīmīgiem sasniegumiem, kas nesuši Ventspils vārdu Latvijā un pasaulē, kā arī par būtiskiem nopelniem Ventspils pilsētas attīstībā, saimnieciskajā, kultūras un sabiedriskajā darbībā vai citās pilsētai nozīmīgās jomās, savukārt Ventspils pilsētas domes balvu piešķir par augstu profesionālu un godprātīgu darbu kādā atsevišķā nozarē, uzņēmējdarbībā, pilsētas vides un vizuālā tēla veidošanā un citās pilsētai nozīmīgās jomās.

Lielās balvas un Balvas pasniegšanas tradīcija tika aizsākta 2000. gadā. Kandidātus šiem apbalvojumiem izvirza paši ventspilnieki – iedzīvotāji, iestādes, organizācijas un uzņēmumi.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Novadnieks 05.08.2017, 08:14:50

    Būs interesanti paskatīties,vai kāda balva būs arī tiem,kuri tik tiešām Ventspili dara acīm skatāmu,lai nebūtu pēc noplukušas vistas.
    Līdz šim gan pārsvarā tādas un tamlīdzīgas lietas notiek pēc Bībelē rakstītā-kam ir ,tam tiks dots.Tas ,ka pilsēta tiek spodrināta kārtīgi,un rezultāts ir acīm redzams,par to vislielākais paldies sētniekiem un zaļumsaimniecībā strādājošiem,kuri par padarīto saņem nožēlojamus grašus.
    Kas attiecas uz Ventspils vārda nešanu pasaulē,tad Kohas jaunkundzei lai tiek tā balva,bet visvairāk tādu vārdu pasaulē ir nesis A.Lembergs.Un nešaubos,ka pat pingvīniem Antarktīdā ir ironiski jāpasmīn par tādu "popularitāti".

  • -1
    asd. 05.08.2017, 09:08:40

    3 nelatvieši-vai nav par daudz šogad?

  • 0
    AN 07.08.2017, 18:47:18

    Apbalvošanas komisija vērtē sasniegumus, nevis izcelsmi.

  • -1
    reku 05.08.2017, 17:48:39

    Kurš - Kausiš va Kārkliš?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: