Š.g.10. jūlijā no Nidas jau sesto gadu ceļā dodas kampaņas “Mana jūra” zaļā ekspedīcija, kuru kopš 2012.gada rīko Vides izglītības fonds. Ekspedīcijas dalībnieki mēros 500 km garo ceļu gar Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrasti.

Ventspils posmu (no Užavas līdz Ovīšiem) kampaņas “Mana jūra” dalībnieki sasniegs 21.-22.jūlijā, kad ventspilnieki tiek aicināti pievienoties, lai dotos kopīgā ekspedīcijā gar Latvijas piekrasti.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz ekspedīcijas mērķis ir vērsts uz padziļinātu jūru piesārņojošo atkritumu problēmas izpēti.

Kampaņas “Mana jūra” organizatori ir uzsākuši gatavošanos nākamā gada īpašajam notikumam - Latvijai simtgadei. Vides izglītības fonds sadarbībā ar visiem, kam rūp Baltijas jūra, vēlas organizēt piekrastes sakopšanu, lai kopīgiem spēkiem Latvijas simtgades svētkus sagaidītu ar tīru piekrasti visā 500 kilometru garumā.

Ar ekspedīcijas “Mana jūra” norises kalendāru var iepazīties kampaņas mājas lapā http://www.manajura.lv un sekot tās ikdienas gaitām arī kampaņas sociālajos tīklos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: