Veselības ministrijas (VM) un Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) streika sarunās vienošanās nav panākta, tāpēc 3.jūlijā sāksies ģimenes ārstu streiks, sacīja LĢĀA prezidente Sarmīte Veide.

"Diemžēl vienošanās ar VM šodien nav panākta, jo VM piedāvājums bija tāds pats kā iepriekš un nekāda pretimnākšana nav bijusi. Palikām katrs savās pozīcijās, līdz ar to vairs sarunu nebūs un 3.jūlijā plkst.12 Latvijā sāksies ģimenes ārstu streiks," sacīja Veide.

Viņa piebilda, ka šodien varētu būt izdevies vienoties tikai par māsu atalgojuma palielināšanu, ja to akceptēs Māsu asociācija.

Veide sacīja, ka 3.jūlijā sāktais streiks būs beztermiņa un turpināsies tik ilgi, kamēr ar valdību izdosies vienoties par ģimenes ārstu izvirzītajām prasībām. "Patlaban jau ir izveidota streika komiteja, kas šonedēļ informēs par to, kā streika laikā tiks nodrošināta pacientu aprūpe," piebilda Veide.

LGĀA informēja, ka streika laikā ģimenes ārstu prakses vietas, kurās strādā māsa vai ārsta palīgs (vai reģistrators), būs atvērtas, nodrošinot māsas vai ārsta palīga pieejamību, sniedzot konsultācijas savas kompetences ietvaros - bez ģimenes ārsta iesaistes, izglītojot pacientus un viņu piederīgos veselības veicināšanas un veselības aprūpes jomā, veicinot pacientu pašaprūpes spējas un veicot citus savus darba uzdevumus, kā arī sniedzot pirmo un neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Tāpat LĢĀA norāda, ka streika laikā medicīnisko palīdzību būs iespējams saņemt, zvanot uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001, vēršoties pie dežūrārstiem, dodoties uz steidzamās medicīniskās palīdzības punktiem, vēršoties slimnīcu uzņemšanas nodaļās, kā arī dzīvībai kritiskos gadījumos zvanot Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam.

LĢĀA arī aicina pacientus vēl šonedēļ pirms streika vērsties ģimenes ārstu prakses vietās, lai pagarinātu receptes un saņemtu citu nepieciešamo ģimenes ārsta veikto veselības aprūpi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: