Arī šogad Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā svinīgi sveikti aizvadītā gada labākie mediķi un darbinieki. Labākos sveica slimnīcas un pilsētas domes vadība.

Labāko mediķu un citu darbinieku apbalvošanu Ventspils slimnīca rīko katru gadu. Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes loceklis Juris Lācis atzina, ka izvēlēties labākos nav bijis viegli, jo slimnīcā strādā daudz lielisku mediķu un darbinieku, kas izdarījuši daudz labu darbu. Tomēr izvēle ir izdarīta, un, nosakot labākos, ņemta vērā viņu profesionalitāte, kolēģu atzinība, kā arī pacientu pozitīvās atsauksmes.

Kā pasākumā uzsvēra Ventspils mērs Aivars Lembergs, nākotnē izdzīvos tās slimnīcas, kas apkalpos ne tikai savu reģionu un pacientus Latvijas robežās, bet servisa teritoriju paplašinās arī uz kaimiņvalstu pusi. Un atsevišķi Ventspils slimnīcas ārstniecības virzieni šo filozofiju jau šobrīd veiksmīgi īsteno, tai skaitā Kurzemes Nieru aizstājterapijas centrs, ko vada nefroloģe – galvenā titula Gada ārsts ieguvēja Linda Mičule. Kopš 2015. gada viņa ir arī galvenā ārsta vietniece medicīniskā darba kvalitātē. Ārste ir ne tikai zinoša savas jomas profesionāle, bet arī vienmēr laipna, smaidīga un atsaucīga, ko novērtē arī pacienti. «Viņa mums ir labs paraugs,» apsveicot Mičuli, sacīja domes priekšsēdētājs.

Par Gada māsu nosaukta Lilita Grinpauka, kura slimnīcā strādā jau vairāk nekā 39 gadus. Savu darbu viņa sākusi neatliekamās palīdzības brigādē kā feldšere, pēc tam strādājusi slimnīcā par medicīnas māsu, bet kopš 1996. gada ir slimnīcas galvenā māsa. Viņa ir sirsnīga, iejūtīga un izpalīdzīga, savu darbu veic ar lielu atbildības izjūtu.

Tikmēr Gada sirdscilvēks ir slimnīcas vecākā vecmāte un diētas māsa Gunta Cērpa, kura savu darbu apzinīgi un kvalitatīvi veic jau teju 40 gadus. Guntai šūpulī ielikta mīlestība pret cilvēkiem, tādēļ pacienti vienmēr ir aprūpēti un uzklausīti. Viņa ir stāvējusi klāt vismaz pāris tūkstošu ventspilnieku dzimšanai. Padomu un palīdzību viņa nekad neatsaka arī kolēģiem.

Par mūža ieguldījumu ārstniecībā godināta iekšķīgo slimību nodaļas interniste Indra Fabriciusa, kura slimnīcā pavadījusi pēdējos 25 gadus no sava darba mūža un šovasar dosies godam nopelnītajā atpūtā. Ārste, kura vienmēr zina kārtību un noliek lietas īstajās vietās. Laipna attieksmē pret pacientiem.

Sumināta arī titula Administrācijas darbinieks īpašniece – slimnīcas vadības asistente Vineta Liepiņa, kas ir svarīgs zobratiņš slimnīcas mehānismā. Bieži vien Vineta novērš ugunsgrēku vēl pirms tas sācis degt ar atklātu liesmu. Visu saliek pa plauktiņiem un ir liels atbalsts vadībai un citiem kolēģiem. Bet titula Saimnieciskais darbinieks ieguvēja ir slimnīcas veļas mājas darbiniece Gundega Krūmiņa. Viņa jau 28 gadus atbildīgi pilda savus pienākumus. Vienmēr atvērta un saprotoša.

Savukārt par Gada nodaļu atzīta uzņemšanas nodaļa, kuras darba apjoms pēdējos gados ir visvairāk palielinājies. Šīs nodaļas darba kvalitāte un attieksme veido visas slimnīcas tēlu un reputāciju. Un tā šo misiju godam izpilda. Nodaļas kolektīvs ir sirsnīgs un atsaucīgs, kopš 2016. ada beigām to vada Agnese Valdmane.

Pasākumā sveikti arī kolēģi no slimnīcas Talsu filiāles, tostarp par mūža ieguldījumu ārstniecībā godināts ķirurgs Jānis Briedis, tituls Slimnīcas balsts piešķirts datora operatorei Ritmai Jesinevičai, bet par Talsu filiāles Gada nodaļu kļuva iekšķīgo slimību nodaļa. Sveicot Talsu mediķis, Lembergs uzsvēra, ka Ventspils un Talsu slimnīcas apvienības izveide ir sevi attaisnojusi un talsenieki ir līdzvērtīgi partneri visos līmeņos.

Par saņemto nomināciju laureāti ir gandarīti. Piemēram, Gunta Cērpa par nomināciju Gada sirdscilvēks ir patīkami pārsteigta. Turklāt šāda nominācija ir pirmo reizi. Tā ir liela atzinība un stimuls darboties tālāk un pildīt savu vecmātes misiju. Arī Linda Mičule ir gandarīta par izrādīto atzinību. Viņa izteica pateicību slimnīcai, kas savulaik uzticējās viņas trakajām idejām, kā rezultātā slimnīcas paspārnē tapis Kurzemes Nieru aizstājterapijas centrs, ar ko rēķinās visa Latvija. «Un tikai mūsu centram Nacionālais veselības dienests un Veselības ministrija uzticējās, lai izārstējam un līdz nieru transplantācijai novedam vienu no Latvijas smagākajiem mazajiem nefroloģijas pacientiem. Mums tas izdevās. Mūsu slimnīca ir vienīgā, kas dialīzē un ārstē arī bērnus,» lepojas Mičule.

Ventspils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Guntis Blumbergs, kura uzraudzībā ir veselības aprūpes nozare, uzsver, ka jebkurā dzīves jomā ir svarīgi pateikt paldies, jo, ikdienā skrienot, mēs biežāk izsakām kritiskas piezīmes. Blumbergs vienmēr ir apbrīnojis šo profesiju, jo medicīnas darbinieks strādā ne jau atalgojuma dēļ – tas ir viņa dzīves liktenis. Mediķis sevi pilnībā atdod slimniekam, kas visu uztver divreiz jūtīgāk un kuram ir nepieciešama palīdzība. «Tādēļ ir ļoti svarīgi, ka domes un slimnīcas vadība saviem darbiniekiem pasaka paldies, jo ne jau visu var naudā izmērīt. Mēs ar saviem mediķiem varam tikai lepoties,» sacīja Blumbergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: