2017. gada 26. maija Ventspils pilsētas domes ārkārtas sēdē tika atbalstīta SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” dalība ERAF līdzfinansētā projektā “SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība”.

Projekta mērķis ir uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Ziemeļkurzemes reģiona iedzīvotājiem un attīstīt veselības aprūpes infrastruktūru, kas saistīta ar neatliekamās medicīniskās palīdzības un veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu sirds un asinsvadu, onkoloģijas un bērnu (sākot no perinatālā un neonatālā perioda) veselības aprūpes jomu.

Projekta ietvaros plānota Ventspils slimnīcas laboratorijas un uzņemšanas nodaļas paplašināšana un pārbūve, operāciju bloka pārbūve un modernizācija, vairāku slimnīcas nodaļu – dzemdību, kardioloģijas, neiroloģijas, terapijas u.c. nodaļu atjaunošana. Paredzēts arī paplašināt rehabilitācijas nodaļu un attīstīt medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumus, it īpaši dienas stacionārā.

Projekta ietvaros plānota arī diagnostisko izmeklējumu veikšanai un operāciju nodrošināšanai nepieciešamo iekārtu nomaiņa un jaunu iekārtu iegāde. Plānots iegādāties dažādas jaunākās paaudzes medicīnas iekārtas, tai skaitā ultrasonogrāfus, rentgenus, datortomogrāfu, magnētiskās rezonanses iekārtu, endoskopijas iekārtas u.c., kas nodrošinās kvalitatīvākus un modernākus izmeklējumus un paplašinās pieejamo veselības aprūpes pakalpojumu klāstu.

Projekta izmaksas plānotas 10 161 164,00 EUR apmērā, t.sk.: ERAF līdzfinansējums attiecināmām izmaksām 8 362 328,90 EUR, valsts budžeta līdzfinansējums attiecināmām izmaksām 885 423,06 EUR, SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” līdzfinansējums attiecināmām izmaksām EUR 590 282,04 un neattiecināmām izmaksām 323 130,00 EUR. Projektu plānots īstenot līdz 2022. gadam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: