Šodien Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu nams noraidījis bijušās Ventspils Augstskolas (VeA) rektores Gitas Rēvaldes pieteikumu par Ventspils Augstskolas Satversmes sapulces 2016.gada 25.maija lēmuma Nr. 16-15 atcelšanu.

Gita Rēvalde vērsās tiesā ar pieteikumu atzīt par spēkā neesošu 2016.gada 25.maija VeA Satversmes sapulces lēmumu, ar kuru viņa tika atcelta no VeA rektores amata kā uzticību zaudējusi. Administratīvā rajona tiesas Rīgas tiesu namam, izskatot administratīvajā lietā iesniegtos dokumentus un uzklausot liecinieku sniegtās liecības, neradās šaubas par Satversmes sapulces leģitimitāti un par tās pieņemtā lēmuma pamatotību. Tiesa konstatējusi, ka Satversmes sapulce rīkojusies savas brīvības ietvaros un Satversmes sapulces lēmuma pieņemšanā nav konstatēti būtiski procesuālie pārkāpumi. Ņemot vērā šos apstākļus tiesa uzskata, ka Gitas Rēvaldes pieteikums ir nepamatots un līdz ar to noraidāms.

Informējam, ka VeA Satversmes sapulce 2016. gada 25.maijā izteica neuzticību Gitai Rēvaldei un nobalsoja par viņas atcelšanu no VeA rektores amata. VeA personāls jau ilgstoši bija neapmierināts ar Gitas Rēvaldes vadības stilu, pieņemtajiem lēmumiem, kā arī viņas ieceltā (pretēji Senāta lēmumam) prorektora pienākumu izpildītāja Edvarda Ratnieka darbu. Par Gitas Rēvaldes atcelšanu no amata lēma VeA Satversmes sapulce – VeA augstākā lēmējinstitūcija, kas tiesīga izskatīt un izlemt VeA darbības un attīstības pamatjautājumus.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -4
    Гроссмейстер 18.05.2017, 15:30:00

    Loģisks spriedums, to jau teicu gadu atpakaļ ( kad Rēvalde, droši vien "jaunizcepta" jurista Ratnieka iedvesmota, sāka tiesāties), ka spriedums būs tieši tāds. Nu nevar tiesa iejaukties augstskolas darbā, un sākt koriģēt Satversmes sapulces lēmumus (nu vienīgi ja kāds lēmums pārkāpj valsts likumus). Bet šajā gadījumā jau Satversmes sapulce izmantoja savas likumā noteiktas tiesības ATCELT no amata rektoru. Tieši tāpat tiesa nevar atcelt lēmumu, ja, piemēram, Satversmes sapulce neievēl kādu personu rektora amatā. Satversmes sapulce gan ievēl, gan var atcelt no amata rektoru. Punkts.

  • -1
    GatisKalns 18.05.2017, 16:28:44

    beidzot Puzes ķēniņš un viņa kundze būs laimīgi. pasūtījums izpildīts

  • -5
    keda 18.05.2017, 16:57:26

    Gatiņa, šitā tevi arī ap pirkstu aptinusi, ne tikai Edžiņu? Ar ko, taisni jābrīnās :)

  • -1
    GatisKalns 18.05.2017, 16:59:16

    http://www.labdien.lv/lembergs-uz-tiesu-ir-izdarits-spiediens-ta-nav-objektiva/

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: