Saražotais siltumenerģijas apjoms apkures sezonas noslēdzošajā mēnesī attiecībā pret martu bijis par 9,29 % jeb 1 598 MWh mazāks, jo ventspilnieki aprīlī patērējuši 15 600 megavatstundas (MWh) siltumenerģijas.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtajiem datiem aprīlī vidējā āra gaisa temperatūra Ventspilī bija sasniegusi +4,2°C, kas bija par 1,7 grādiem augstāka nekā šī gada martā, kad vidējā āra gaisa temperatūra sasniedza +2,5°C, taču par 2,1 grādu zemāka nekā pagājušā gada aprīlī.

Lai arī apkures sezona ir noslēgusies, tomēr šogad maijs nelutina ar siltiem laika apstākļiem un, kamēr vēl ir vēss laiks, apkure tiek nodrošināta gan skolās un bērnudārzos, gan sabiedriskajās iestādēs. Tāpat arī apkure tiek nodrošināta vairākās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, jo ēku individuālo siltummezglu priekšrocības sniedz iespēju ar minimālu siltumenerģijas patēriņu uzturēt dzīvokļos komforta prasībām atbilstošu temperatūru.

Ņemot vērā pašreizējos laika apstākļus, pašvaldības SIA „Ventspils siltums” vērš uzmanību, ka iedzīvotāji, vienojoties ar mājas apsaimniekotāju, paši var noteikt apkures sezonas ilgumu un atslēgt vai pieslēgt apkuri sev vēlamā laikā, jo centralizētās siltumapgādes pakalpojuma pieejamību uzņēmums nodrošina visa gada garumā neatkarīgi no laika apstākļiem. Izvēloties atbilstošāko ēkas individuālā siltummezgla darbības režīmu, ir iespējams noregulēt gan vēlamo iekštelpu temperatūru, gan norādīt parametrus, pie kādiem, piemēram, nakts stundās vai pa dienu siltumenerģijas patēriņš ēkā samazinās vai arī palielinās. Ja siltummezglā pareizi ieregulēti visi nepieciešamie parametri, tad, āra gaisa temperatūrai sasniedzot ieregulēto atzīmi, apkures sistēma automātiski atslēdzas un ēka netiek apkurināta. Savukārt, ja āra gaisa temperatūra pazeminās zem noregulētās atzīmes, tad sistēma automātiski ieslēdzas un dzīvokļos tiek nodrošināta apkure.

Ventspils siltums atgādina, ka vasaras sezonā centralizētai apkures sistēmai pieslēgtajām ēkām siltumenerģija tiks patērēta karstā ūdens sagatavošanai un cirkulācijai, kas nepieciešama, lai uzturētu karstā ūdens temperatūru ēkas kopējā cirkulācijas sistēmā: stāvvados, siltummezglā, pagrabā, bēniņu cauruļvados un dvieļu žāvētājos. No 1.maija līdz 30.septembrim par 1m3 aukstā ūdens sagatavošanu iedzīvotājem būs jāmaksā nedaudz mazāk nekā ziemas sezonā un tie būs 2,58 EUR bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    i 13.05.2017, 18:12:17

    Ar šo rakstu JŪS, pašu valdošā, pašu ievēlētā, pašu sev algu maksājošā valdība, piesedzāt savu pakaļu?!...
    Par ko man, divu istabu dzīvokļa īpašniekam (46 kvadrātmetri), par aprīli, jāmaksā 46.57 eiro ???????
    p.s. tas ir pisec!!! ja līdz šim, ilgi turējos un biju PAR Aivaru tad drīz nāksies par šo nopietni pārdomāt :( Vai tiešām, ...rīkļu rāvēji??? :(

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: