Domājot par pacientu ērtībām, Ventspils poliklīnika pašlaik strādā pie poliklīnikas laboratorijas elektronizācijas. Drīzumā pacienti analīžu rezultātus varēs saņemt arī elektroniskā formātā.

Kad elektronizācijas process būs paveikts, pacienti un ārsti analīžu rezultātus varēs saņemt savos e-pastos. Pašlaik iespējams analīzes saņemt drukātā formātā. Elektronizācijas procesu paredzēts pabeigt šajā pavasarī.

Ventspils poliklīnikas laboratorija apkalpo līdz 100 pacientiem dienā, ik dienu veicot no 200 līdz 400 dažādu testu. Poliklīnikas laboratorijā tiek veikta hematoloģija, klīniskās analīzes, klīniskā ķīmija, seroloģija, citoloģija. Tiek veikts kolorektālā vēža skrīnings, glikozes regulācijas testi, tiek pārbaudītas arī aknu un nieru proves, noteikti elektrolīti un veikti citi testi. Lai pacientiem būtu ērtāk, poliklīnika cieši sadarbojas arī ar citām laboratorijām. Tas nozīmē, ka pacients poliklīnikā var nodot arī dažādas specifiskākas analīzes, piemēram, vairogdziedzera hormonu analīzes, onkomarķierus, D vitamīna testus un alergēnu testus, kurus pārbaudei sūta uz Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas laboratoriju vai kādu citu laboratoriju.

Analīzes laboratorijā tiek pieņemts no plkst. 8 līdz 13, un rezultāti tiek izsniegti 24 stundu laikā. Katru dienu tiek veikti visi laboratorijas sertifikācijā paredzētie kvalitātes kontroles pasākumi. Visas laboratorijas ierīces katru gadu tiek tehniski pārbaudītas, lai nodrošināt kvalitatīvu un ātru analīžu veikšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: