Lai atbalstītu sociāli mazaizsargātās iedzīvotāju grupas, Ventspils pilsētas pašvaldība sadarbojas ar iedzīvotājiem, biedrībām un nodibinājumiem un regulāri finansiāli atbalsta iedzīvotāju sociālā atbalsta projektus. Pēdējo četru gadu laikā atbalstīti 22 projekti par kopējo summu 24 tūkstoši eiro.

Iedzīvotaju sociālā atbalsta projektu finansēšanas konkursā var piedalīties fiziskas un juridiskas personas, kuras ar savu darbību vēlas sniegt atbalstu dažādām Ventspils pilsētā dzīvojošām sociālā riska iedzīvotāju grupām, veicināt esošo sociālo pakalpojumu kvalitātes pilnveidošanu, sekmēt alternatīvu pakalpojumu, palīdzības un atbalsta formu izveidi Ventspils pilsētā, piesaistot pašvaldības finanšu līdzekļus.

Pašvaldība piešķir līdzekļus projektiem, kuri sniedz palīdzību gan daudzbērnu ģimenēm, gan personām ar invaliditāti, pensionāriem un visām tām iedzīvotāju grupām, kurām ļoti nepieciešams līdzcilvēku atbalsts. Līdz šim iesniegtie projekti ir daudzveidīgi un pārstāv visdažādākās jomas. 2016. gadā tika atbalstīts nodibinājuma „Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš”” iesniegtais projekts „Es daru, es varu!”, kura mērķis ir pilnveidot pašapkalpošanās prasmes bērniem ar invaliditāti. Bērniem bija iespēja pašiem iet iepirkties, pašiem gatavot, kā arī apgūt dažādas ar mājturību saistītas prasmes. Šī iespēja bērnos izraisīja ļoti lielu interesi un patiku. Interesants projekts, kuru pašvaldība atbalstīja, bija Ventspils tehnikuma iesniegtais projekts „Latviešu virtuve – meistarklases senioriem”. Piedalīšanās šajās meistarklasēs raisīja daudz prieka senioriem, un piepildīja viņu ikdienu. Seniori varēja komunicēt, satikties un apmainīties ar idejām. Šādi pasākumi ir iespēja darboties un iesaistīties, nedomājot par savām rūpēm. 2014. gadā pašvaldība atbalstīja projektu, kurš bija vērsts uz palīdzību tiem, kuriem ir atkarības problēmas, veidojot pašatbalsta grupas, kuras palīdz atgriezties un iekļauties sabiedrībā. Atbalstīti tiek ne tikai projekti ar izglītojošu raksturu, bet arī materiālas lietas, piemēram, 2016. gadā pašvaldība atbalstīja profesionālās sakņu griežamās mašīnas iegādi, “Zupas virtuvei”. Šis projekts veicinājis “Zupas virtuves” kvalitāti un palielinājis iespēju palīdzēt vairāk cilvēkiem, kuriem tas nepieciešams. Katram projektam pašvaldības līdzfinasējums var sasniegt 1500 eiro, kas ir liels atbalsts, lai iesaistītos un ar savu darbu sniegtu palīdzību kādam, kuram tas nepieciešams visvairāk.

Aicinām pieteikties šī gada Ventspils pilsētas iedzīvotāju sociālā atbalsta projektu finansēšanas konkursam. Projekti jāiesniedz līdz š.g. 5. aprīlim plkst.16:00 Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā, Raiņa ielā 10.

Ar Ventspils pilsētas iedzīvotāju sociālā atbalsta projektu finansēšanas konkursa nolikumu var iepazīties Ventspils portālā: www.ventspils.lv (http://www.ventspils.lv/lat/pilseta/117326-izsludina-ventspils-pilsetas-iedzivotaju-sociala-atbalsta-projektu-finansesanas-konkursu) vai arī to var saņemt Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā, Raiņa ielā 10, Ventspilī, darba dienās no plkst. 8.00 līdz 12.00 un no plkst. 13.00 līdz 16.00, kontaktpersonas tālrunis 63601202, e-pasts: socdienests@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: