Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ventspils daļas ugunsdzēsēji un glābēji apsekoja vairākus daudzdzīvokļu namu pagalmus un ielas, lai noskaidrotu, cik viegli ugunsdzēsēju glābēju transportam ir piekļūt pie ēkām.

VUGD nereti sastopas ar gadījumiem, kad steidzoties uz izsaukumiem, automašīnas dzīvojamo māju rajonos ir novietotas tā, ka ugunsdzēsēji glābēji nevar nokļūt līdz notikuma vietai un palīdzēt nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem, Tāpēc VUGD aicina iedzīvotājus, novietojot savas automašīnas, padomāt par to, vai šis transportlīdzeklis netraucēs ugunsdzēsējiem glābējiem, savukārt daudzdzīvokļu namu apsaimniekotājiem būtu jādomā par stāvvietu izveidi vietās, kur tas iespējams.

VUGD atgādina, ka šī akcija tika organizēta nevis tāpēc, lai kādu sodītu, bet gan, lai vērstu daudzdzīvokļu namu iedzīvotāju uzmanību uz esošo problēmu. Tāpat par adresēm, kurās operatīvajam transportam bija problemātiski pārvietoties, tiks informēta pašvaldība un namu apsaimniekotāji.
Daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem un satiksmes dalībniekiem noteikti vajadzētu ņemt vērā to, ka ikviena neapdomīgi, pavirši vai neadekvāti atstāta automašīna kādā daudzdzīvokļu mājas pagalmā var maksāt jūsu kaimiņa, līdzcilvēka vai pat ģimenes locekļa dzīvību.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -7
    šašliks 27.03.2017, 13:59:53

    Manu bembiju neaiztieciet, novietots kā pienākas. Tas, ka tur ceļš par šauru vai pažarniekiem busiņš par platu - par to lai galva sāp tiem, kam par to jādomā.

  • 0
    yolo 27.03.2017, 17:47:08

    Pie mums sen jau vajag sakārtot likumu, lai pažarnieki var stumt malā visus priekšā noparkotos auto.

  • -2
    Citizen 28.03.2017, 10:39:47

    95% gadījumu sētās auto novietooti pareizi, bet celiņi par šauru.

  • -3
    šašliks 28.03.2017, 11:43:02

    Par ko arī saku. Ne es vainīgs, ka padomijā, kad te visu būvēja, auto bija šaurāki.

  • 0
    Edgars Kalniņš 29.03.2017, 08:07:10

    Redzi ja traucē VUGD mašīnai tā tad esiet novietojuši nepareizi savus spēkratus. Un nedod Dievs ja tā nelaime notiktu jūsu mājoklī tad brēktu pa visu pasauli kad VUGD vainīga un nevar laicīgi atbraukt. Bet izrādās paša mašīna traucēja piekļuvei.
    Šašlik pareizi saki tu nēsi vainīgs bet tavā galvā ir problēma.
    Biežāk braukăt policistiem pa māju pagalmiem un līmēt plāksteru.

  • -1
    Puaro 28.03.2018, 23:18:54

    Šašlik,ceru,ka tev krāns pierē izaugs un nezināsi kur likties no kauna.Le zināt!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: