2017. gada 21. martā ceļojuma laikā mūža miegā aizmidzis cilvēks, kuram tik ļoti patika ceļot un iepazīt jaunas zemes, ilggadējs Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis.

Aldis Slavinskis dzimis 1950. gada 3. augustā Ventspils rajona Tārgales ciemā.

Beidzis Ventspils J. Fabriciusa 1. vidusskolu (tagadējo Ventspils Valsts 1. ģimnāziju), studējis Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē, 1975. gadā iegūstot filozofijas pasniedzēja un sociologa specialitāti.

Pēc Latvijas Universitātes absolvēšanas turpmāko dzīvi un darbu Aldis saistīja ar Ventspili. Kopš 1990. gada viņš pārraudzīja izglītības nozari Ventspilī – sākotnēji bija Ventspils pilsētas Tautas deputātu padomes izpildkomitejas Tautas izglītības nodaļas vadītājs, Ventspils pilsētas Skolu valdes priekšsēdētājs, bet no 1999. gada līdz 2016. gada decembrim – Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes vadītājs.

No 1994. gada darbojās kā biedrības Latvijas Izglītības forums valdes loceklis, bija gan sabiedriskās organizācijas prezidents, gan viceprezidents. Piedalījās dažādās starptautiskās konferencēs – Eiropas Izglītības vadītāju forumos Latvijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Portugālē, Īrijā, Ziemeļīrijā. Kā Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvis darbojās Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas darba grupā par augstākās izglītības reformas jautājumiem.

Vienmēr iestājās par pedagogu kvalifikācijas paaugstināšanu un tālākas izglītības veicināšanu, izglītības iestāžu materiāltehniskās bāzes nostiprināšanu un to uzturēšanas efektivitāti. Viņa iniciatīva bija pilsētas pedagoģiskā darba inovācijas fonda izveide.

2011. gadā saņēma Ventspils Lielo balvu par ilggadēju darbu izglītības attīstībā Ventspilī un pedagoģiskā darba inovācijas veicināšanu.

Kopš 2013. gada jūnija kā Ventspils pilsētas domes deputāts aktīvi darbojās Ventspils pilsētas domes komitejās un komisijās Pilsētas attīstības jautājumu komitejā, Sociālo jautājumu komitejā, kā arī Apbalvošanas komisijā, Uzņēmējdarbības veicināšanas komisijā, Veselības aizsardzības komisijā. Bija Jaunatnes lietu komisijas vadītājs. Alda ieguldījums izglītībā tika novērtēts ne tikai pilsētas, bet arī valsts līmenī. 2016. gada decembrī pasniegts Ministru kabineta Atzinības raksts par mūža ieguldījumu izglītības sistēmas pilnveidošanā.

Lai gan savu lielāko mūža daļu Aldis veltīja aktīvam darbam, laiks atradās arī saviem hobijiem. Lielākais hobijs bija grāmatu lasīšana, interese par filozofijas, sevišķi dzīves mākslas filozofijas jautājumiem, starptautisko attiecību, globalizācijas, vēstures problemātiku un ceļošana, lai iepazītu citu tautu kultūru, tradīcijas un viņu dzīves filozofiju.

Apmeklējot Indiju, Alda ceļojums šajā pasaulē ir noslēdzies. Mūsu sirdīs un atmiņās paliks viņa teiktie vārdi, veiktie darbi un kopā piedzīvotie mirkļi. Noliecam galvu viņa priekšā un šajā sāpju pilnajā brīdī izsakām visdziļāko līdzjūtību Alda tuviniekiem.

Lai gaišs un viegls Mūžības ceļš!

Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes kolektīvs

Lasi vēl