Ventspils poliklīnikā kopš gada sākuma pieejams izmeklējums ar videodermatoskopu. Minētā iekārta pilnveido dermatovenerologa piedāvātos pakalpojumus.

Jaunākās paaudzes – bezvadu – videodermatoskops, ar kuru strādā poliklīnikas dermatovenerologs Mārcis Šepte, paredzēts ādas veidojumu precīziem izmeklējumiem, jo ar to iespējams iegūt palielinātus attēlus. Dati no iekārtas uz ekrāna tiek pārraidīti ar bezvadu interneta pieslēgumu, tādējādi ārstam ir ērtāk strādāt un pacients var izmeklēšanas laikā redzēt iegūtos attēlus palielinātā versijā uz datora ekrāna.

Ventspils poliklīnikā arī iepriekš ādas veidojumu izmeklēšanā pielietots videodermatoskops, taču vienkāršāks. Jaunākās paaudzes aparāta priekšrocība ir iespēja ādas veidojumu novērot ilgākā laika periodā, novērtējot izmaiņas. Īpaši tas nepieciešams cilvēkiem, kuriem ir kāda aizdomīga dzimumzīme vai arī dzimumzīmju ir īpaši daudz. Ar jauno iekārtu izmeklējumu iespējams veikt ātrāk, kā arī tas ir precīzāks, jo dažādas ādas veidojuma īpašības tiek noteiktas ar datora palīdzību. «Ļaundabīga ādas veidojuma pazīmes ir asimetrija, nevienmērīgas malas, melna krāsa, kā arī diametrā tas parasti ir lielāks par sešiem milimetriem,» norāda M. Šepte. Viņš piebilst, ka šāds izmeklējums atsevišķiem pacientiem nepieciešams pat reizi mēnesī, tādēļ ir īpaši svarīgi, ka to iespējams izdarīt Ventspilī. Dermatovenerologs arī uzsver, ka laikus atklājot, ļaundabīgu ādas veidojumu iespējams likvidēt.

Lai saņemtu valsts apmaksātu dermatovenerologa konsultāciju, nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums. Pierakstīties uz vizīti pie dermatovenerologa iespējams Ventspils poliklīnikas reģistratūrā, ierodoties klātienē, vai zvanot pa tālruņa numuru 636 22131.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: