Ventspils poliklīnikā turpmāk reizi mēnesī pacientus pieņems Kurzemes Uroloģijas centra urologs Igors Carevs. Pirmā pieņemšanas reize pēc iepriekšēja pieraksta paredzēta nākammēnes – 25. aprīlī.

«Vīriešiem pēc 45 gadiem vajadzētu biežāk pārbaudīt savu veselību pie urologa un negaidīt mirkli, kad parādās sūdzības,» iesaka urologs I. Carevs. «Dažkārt pacienti paši nevēlas doties pie ārstiem – baidās dzirdēt diagnozi. Daudzi vīrieši nogaida un cer, ka sūdzības pāries pašas,» piebilst speciālists. Viņš norāda, ka daudzi vīrieši nenojauš, ka viņiem attīstījies vēzis tā pirmajās stadijās, jo sākotnēji sūdzību nav un pašsajūta ir laba, tādējādi šķietami nav iemesla apmeklēt ārstu. Kā uzsver I. Carevs, savlaicīgi atklātu prostatas vēzi mūsdienās var sekmīgi ārstēt.

Ik gadu Latvijā tiek diagnosticēti vairāk nekā tūkstoš jauni prostatas vēža gadījumi, no kuriem lielākā daļa ir lauku reģionos. Turklāt vairāk kļūst gados jaunu vīriešu, kas saskaras ar šo slimību. Tāpēc katram vīrietim pēc 45 gadu vecuma sasniegšanas vajadzētu regulāri jeb reizi gadā apmeklēt urologu, un veikt izmeklējumu – asins analīzi, lai vēzis, ja tas sācis attīstīties, tiktu nekavējoties atpazīts un varētu uzsākt ārstēšanu.

Vizīte pie urologa ir maksas pakalpojums. Pierakstīties uz vizīti pie speciālista iespējams, personīgi ierodoties Ventspils poliklīnikas reģistratūrā vai zvanot pa tālruņa numuru 636 22131. Speciālista pieņemšanas datumi Ventspils poliklīnikā regulāri tiks atjaunoti poliklīnikas mājaslapā www.ventspilspoliklinika.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: