Ventspils pilsētas domes sēdē tika pieņemti lēmumu par līdzekļu piešķiršanu Galvenās bibliotēkas koka logu rāmju atjaunošanai, remontdarbu veikšanai t/n Jūras vārti pagrabstāva telpās un Centra sākumskolas telpu remontam.

Galvenās bibliotēkas Akmeņu ielā 2 ēkas logiem, saules ietekmē, sevišķi dienvidu pusē, radušās mikroplaisas un lakas pārklājuma bojājumi. Nepieciešama logu rāmju attīrīšana, sagatavošana krāsošanai un pārkrāsošana 79.68 m2 platībā. Logu remonts Galvenās bibliotēkas ēkai nav veikts no bibliotēkas nodošanas ekpluatācijā 2004. gadā.

2013.gadā tika veikta ēkas koka fasādes atjaunošana un 2016. gadā tās apkope. Logu atjaunošana nodrošinās pašvaldības nekustamā īpašuma un pilsētas vēsturiskās daļas uzturēšanu un saglabāšanu. Loga rāmju atjaunošanai piešķirti 7 845 EUR.

25 000 EUR apmērā piešķīra Ventspils pilsētas pašvaldības iestādei Kultūras centrs remontdarbu veikšanai t/n Jūras vārti pagrabstāva telpās, Karlīnes ielā 40, Ventspilī.

Nolūkā racionāli un lietderīgi apsaimniekot pašvaldībai piederošo īpašumu, uzturot ēku labā tehniskā stāvoklī, uzsākti remontdarbi t/n Jūras vārti pagrabstāva telpās. Remontdarbu ietvaros tiek novērsti konstatētie defekti deju mēģinājumu zālē un cokolstāva kāpņu telpā, uzlabots tehniskais stāvoklis esošajām pagrabstāva ģipškartona starpsienām un nomainīta bojāta ūdensvada caurule pagrabstāva tualetē.

Pasūtītāja pārstāvis remontdarbu veikšanai ir pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Ventspils nekustamie īpašumi”, kas veic būvdarbu norises uzraudzību un kontroli, būvdarbu izpildītāju sagatavoto tāmju pārbaudi.

1 029 912 EUR apmērā piešķīra Ventspils Centra sākumskolas telpu remontam, teritorija Saules ielā 37 un Mēness ielā 2 labiekārtojumam, kā arī mēbeļu, aprīkojuma, inventāra un tehnoloģisko iekārtu iegādēm. Atgādinām, ka no 2017.gada 1.septembra Ventspils Centra sākumskola mācību procesu īstenos ēkā Saules ielā 37.

2016.gada 11.novembrī Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu par Centra sākumskolas pārcelšanu uz ēku Saules ielā 37 un Vakara vidusskolas pārcelšanu uz telpām Sarkanmuižas dambī 1.

2017. gada vasarā skolas ēkā Saules ielā 37 tiks veikta centrālās ieejas (vējtvera) atjaunošana un pacēlāja personām ar kustību traucējumiem izbūve, remonts 1.-4.klašu garderobēs, vienlaikus paplašinot un izremontējot garderobes 5.-6.klasēm. Tāpat tiks veikts remonts skolas vestibilā, virtuves blokā un ēdamzālē, roku mazgātnē, 8 mācību klasēs, 2.stāva gaitenī un kāpņu telpās, aktu zālē, atbalsta personāla darba telpās, kā arī tiks nostiprināti drošības režģi skolas sporta zālē, izremontētas esošās tualetes un izbūvēt papildus tualete skolas 1. un 2.stāvā, izbūvēta piespiedu vēdināšanas sistēmas virtuves blokā, informātikas un mājturības kabinetos, atjaunota iekšējā apkures sistēma visā skolā. Šiem būvdarbiem, kā arī būvprojektu izstrādei, autoruzraudzībai un būvuzraudzības nodrošināšanai pašvaldība piešķīrusi 517 462 EUR.

Būvdarbi tiks veikti arī skolas teritorijā, proti, Saules ielā 37 veiks futbola laukuma ar mākslīgo zālienu un basketbola laukuma izbūvi, izvietos jaunus soliņus un veloturētājus, uzstādīs mastus karogiem, atjaunos žogu, izbūvēs auto stāvvietas, gājēju celiņus, drošības barjeras, teritorijas apgaismojumu un atkritumu konteineru novietni. Savukārt teritorijā Mēness ielā 2 veiks veco garāžu demontāžu, saglabājamo garāžu atjaunošanu, ieklās bruģakmeni auto stāvvietās, veiks gājēju celiņu un apgaismojuma izbūvi un atjaunos žogu. Iepriekšminētajiem būvdarbiem skolas teritorijā, kā arī skiču priekšlikumu, būvprojektu izstrādei, autoruzraudzības un būvuzraudzības nodrošināšanai pašvaldība piešķīrusi finansējumu 412 442 EUR apmērā.

Lai skolas 1.-6.klasēm nodrošinātu mācību procesu, tiks veiktas dažādu mēbeļu, aprīkojuma, inventāra un tehnoloģisko iekārtu iegādes 100 008 EUR apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    norge 13.03.2017, 22:12:39

    jautajums cik reizes jau ir renoveta un taisita KC juras varti , man liekas kadas reizes 3 un pa nesliktam sumam , un ja pa saules ielu 37 tad prieskam vel vienu futbola laukumu , es saprotu ka tuvojas velesanas un naudu jatere lai izpatiktu veletajiem un butu pukaini un nopelnitu pietuvinatie

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: