Svētdien Ventspilī un tās apkārtnē atkal konstatēti elektroapgādes traucējumi, šoreiz liekot uz kādu laiku bez elektrības palikt aptuveni 13000 abonentu. Elektrības padevi izdevās atjaunot 20 minūšu laikā.

"Sadales tīkls" informē, ka plkst. 14:18 tika reģistrēts tehnoloģisks traucējums AS „Augstsprieguma tīkls” 110kV (kilovoltu) apakšstacijā „Ventspils”, kas izraisīja 110kV transformatora atslēgšanos un elektroapgādes traucējumus aptuveni 13 tūkstošiem klientu Ventspilī un Ventspils apkārtnē. Otrs apakšstacijā esošais transformators ir atslēgtā stāvoklī, jo AS „Augstsprieguma tīkls” veic šī transformatora pieslēgumu rekonstrukciju.

Tiklīdz tika saņemta informācija par notikušo, gan AS “Sadales tīkls”, gan AS “Augstsprieguma tīkls” operatīvās izbraukumu brigādes nekavējoties uzsāka bojājuma lokalizēšanu, lai klientiem pēc iespējas ātrāk atjaunotu elektroapgādi. Elektroapgādes traucējumi visiem klientiem Ventspilī un pilsētas apkārtnē novērsti plkst. 14:41. AS “Sadales tīkls” un AS “Augstsprieguma tīkls” personāls turpina veikt elektrotīkla pārbaudi, lai noskaidrotu 110kV transformatora atslēgšanās iemeslu.

Jāatgādina, ka līdzīgas problēmas šajā apakšstacijā bija arī 2. martā, kad bez elektrības da;ļa Ventspils un apkārtnes iedzīvotāji bija apmēram trīs stundas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: