Valsts vides dienesta (VVD) Zvejas kontroles departamenta inspektori Ventspils ostā konstatējuši krāpšanos ar uzrādīto nozvejas apmēru.

VVD Zvejas kontroles departamenta inspektori veica zvejas noteikumu ievērošanas pārbaudi Ventspils ostā. Tika pārbaudīts zvejas kuģis, kura kapteinis pirms ienākšanas Ventspils ostā VVD Zvejas pārraudzības daļai bija nosūtījis ziņojumu, norādot 6000 kilogramus brētliņu un 3000 kilogramus reņģu nozveju, tomēr pārbaudes laikā inspektori konstatēja, ka uz kuģa atrodas 8790 kilogrami brētliņu un 4394 kilogrami reņģu.

Papildus tika konstatēts, ka pārbaudes brīdī zvejas kuģa kapteinis nebija aizpildījis elektronisko zvejas žurnālu - tajā nebija norādīts nozvejas apjoms, piebilda Bukleviča.

Par konstatēto faktu VVD amatpersonas ir sākušas lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā. Par šāda veida pārkāpumiem, atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodeksam juridiskajām personām uzliek naudas sodu no 140 līdz 4300 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tostarp peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas, kā arī atņem zvejas tiesības uz laiku līdz vienam gadam vai bez tiesību atņemšanas.

Papildu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzētajam sodam, uzņēmumam, kam pieder zvejas kuģis, kā arī kuģa kapteinim tiek piemēroti soda punkti. Ja zvejas licences turētājs ir sakrājis 18, 36, 54 vai 72 punktus, zvejas licence automātiski tiek apturēta - pirmoreiz uz diviem mēnešiem, otro reizi uz četriem mēnešiem, trešo reizi uz astoņiem mēnešiem un ceturto reizi uz vienu gadu. Ja zvejas licences turētājs ir sakrājis 90 punktu, zvejas licence automātiski tiek galīgi anulēta, informēja Bukleviča.

VVD atgādina, ka tad, ja zvejas uzņēmums ir izdarījis smagu pārkāpumu un tam piešķirti soda punkti, uzņēmums nevar saņemt atbalstu no Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda. Attiecībā uz zvejas kuģu kapteiņiem noteikts, ka brīdī, kad kapteinim piešķirti 18 soda punkti, zvejas kuģim nekavējoties aptur zvejas licenci un liedz zvejas darbības līdz šī kapteiņa nomaiņai.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Nif nifs 26.02.2017, 20:54:52

    Pašu bāleliņi savējos iznīcinās. Traucēja viņiem tās zivis, Europas pakalpiņiem

  • -2
    Latvija pāri visām! 26.02.2017, 21:53:32

    Tāpēc arī saku - nu nav diemžēl šī tauta gudra lai kā vēlētos redzēt pretējo.

  • 0
    paps 27.02.2017, 11:34:19

    Droši vien ka pirms ienākšanas uzradīja aptuveno daudzumu. Nodod kravu – nosver un aizpilda žurnālu , uzrada faktiski nozvejoto. Kur ir loģikā, sodīt uzreiz pēc ienākšanas?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: