Mazie ventspilnieki īpašā konkursā, kas risināsies līdz 27. februārim, varēs izvēlēties vārdu Rīgas zooloģiskajā dārzā piedzimušajai roņu meitenītei.

Ventspils pilsētas pašvaldība aicina bērnudārzu un skolu klašu grupas līdz 27.februārim izveidot Rīgas Nacionālajā Zooloģiskajā dārzā roņu mātei Kristai piedzimušās roņu meitenes zīmējumu un kopā ar viņas vārda iespējamo versiju iesniegt Ventspils pilsētas domes Pilsētas mārketinga nodaļā, Jūras ielā 36, 3.stāvā, 45. kabinetā vai sūtot uz e-pastu: marketings@ventspils.lv.

Iesūtītos darbus vērtēs žūrija un zīmējums ar skanīgāko roņa meitenes vārdu tiks paziņots 3. martā. Konkursa uzvarētājam būs lieliska iespēja apmeklēt Rīgas Nacionālo Zooloģisko dārzu un piedalīties roņa meitenes kristībās. No 6. marta Ventspils bibliotēkā, Akmeņu ielā 2, ventspilniekiem būs iespēja apskatīt iesniegtos darbus.

Māte Krista ļoti gādā par savu pirmdzimto roņu meiteni, kas ir balts, apaļīgs un veselīgs mazulis. Savukārt zoodārza slavenajam aktierim un vasaras barošanas demonstrāciju zvaigznei roņu tēvam Puikam šis ir trešais sekmīgi augošais pēcnācējs. Pirmdzimtā bija meita vārdā Apolonija, savukārt otrais bija puika Puzis. Vārdu ronēnam Puzim arī izvēlējās ventspilnieki.

Ventspils pilsēta jau deviņus gadus atbalsta roņu uzturēšanu Rīgas Nacionālajā Zooloģiskajā dārzā. Tostarp gādā arī par to roņu bērnu aprūpi, kuri teju katru gadu no Latvijas piekrastes ar Dabas aizsardzības pārvaldes palīdzību tiek atvesti uz zooloģisko dārzu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Novadnieks 21.02.2017, 14:53:01

    Tikai nesauciet par Enu.Lai dievs stāv klāt.

  • -2
    prof.Preobraženskis 21.02.2017, 15:25:10

    Kristīne.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: