Pašvaldības programmas „Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta” īstenošanā iesaistījusies arī Ventspils bibliotēka, piedāvājot apmeklēt īpašus, mazuļiem kopā ar vecākiem adresētus pasākumus, baudīt izklaides un atpūtas iespējas Bērnu un Pārventas bibliotēkās.

Divus gadus Ventspils bibliotēka realizē lasīšanas veicināšanas programmu 3-4 gadus veciem mazuļiem “Grāmatu starts. Pūcīšu skola”, kuras mērķis ir palīdzēt atklāt aizraujošo grāmatu pasauli, attīstīt lasītprasmi un lasītprieku, motivēt apmeklēt bibliotēku. Vairāk kā 60 mazulīšu kopā ar vecākiem reizi mēnesī, ierodoties uz nodarbībām bibliotēkā, ir iepazinuši gan “grāmatu māju”- bibliotēku, gan izšķirstījuši un izpētījuši ne vienu vien grāmatiņu, gan mēģinājuši gūtās emocijas izteikt savos zīmējumos vai radošajos darbiņos.

“Grāmatu starts”savu trešo sezonu uzsāks septembrī, bet mazuļi, lai turpinātu izzināt aizraujošo grāmatu pasauli, kopā ar vecākiem aicināti apmeklēt “Ģimeņu rītus” Bērnu bibliotēkā vai paciemoties pie “Burtu meitiņas” Pārventas bibliotēkā.

Savus mazos apmeklētājus bibliotēkas labprāt uzņem arī ikdienā, arī tad, kad netiek plānoti pasākumi. Gan Bērnu, gan Pārventas bibliotēkā ir radīta mūsdienīga, pozitīva, bērniem atbilstoša vide, kurā netraucēti var baudīt kopā būšanas prieku ar rotaļietām, spēlēm, grāmatām un saviem vienaudžiem. Šeit ir ne tikai grāmatas, kas izvietotas mazuļiem piemērotos plauktos un grāmatu kastēs, bet arī galdiņi un krēsliņi, mīksti pufi un matracīši pavisam mazajiem. Bibliotēkā var arī noskatīties iemīļotu animācijas filmiņu, to izvēloties no bagātīgā DVD klāsta.

Lai nekas netraucētu mazuļiem un viņu māmiņām bibliotēkas apmeklējumu, Bērnu, Pārventas un Gāliņciema bibliotēkās ir uzstādīti pārtināmie galdiņi.

Programmas „Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta” ietvaros Ventspils bibliotēka piedāvā bezmaksas lekcijas, kuru tematiku un lektorus ne reti ieteikuši mazuļu vecāki. 25.februārī plkst.12.00 Galvenā bibliotēka aicina apmeklēt folkloristes I. Krūmiņas lekciju “Kāpēc jādzied šūpuļdziesmas bērniem?”, savukārt 3.martā no plkst.15.00 līdz plkst. 18.00 Galvenajā bibliotēkā norisināsies “Grāmatu tirdziņš”, kurā varēs iegādāties grāmatas un spēles, darbosies radošās darbnīcas un Orff mūzikas studija bērniem, bet vecāki varēs noklausīties psiholoģijas zinātņu doktores D.Zandes lekciju “Kāpēc rodas strīdi ar bērnu un partneri un kā tos risināt veselīgi?”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: