Šogad Ēnu dienas ietvaros interesi ēnot medicīnas speciālistus bija izrādījuši 42 skolēni, no kuriem 26 tika apstiprināti. Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā ēnoja 24 jaunieši savukārt Talsu slimnīcas filiālē 2.

Ēnu dienu iesākot, jaunieši tika aicināti uz ik rīta plānošanas sapulci, kāda tā ik dienas ir Ventspils slimnīcas nodaļu speciālistiem, lai kopīgi izrunātu aizvadītās dienas aktualitātes un iepazītos ar slimnīcas jaunumiem. Pēc kopsapulces jaunieši devās līdzi izvēlētās nozares speciālistiem, lai jau detalizētāk apgūtu nozares specifiku un tai piederošos pienākumus.

Ēnu dienas ietvaros Ieva Bērziņa bija izvēlējusies ēnot Laboratorijas ārstu, lai detalizētāk iegūtu informāciju, kā notiek iegūto analīžu apstrāde un arī kā tiek noteikts kādas antibiotikas iedarbojas uz noteiktajiem mikroorganismiem.

Savukārt diagnostikas nodaļā Aleksis Rauhvargers dakteri Kārkliņu ēno jau otro gadu pēc kārtas. Atbildot uz jautājumu, kāpēc izvēlējies tieši šo slimnīcas nodaļu, atbildēja, ka uzskata diagnostikas nodaļu par interesantu un ļoti nozīmīgu pacientu izmeklēšanas procesā, lai noteiktu veselības stāvokli.

Ēnu dienas ietvaros jauniešiem bija iespēja piedalīties pacientu apskates procesā dažādās slimnīcas nodaļās, kā arī redzēt tālākās darbības pēc pacienta izmeklējuma veikšanas, jeb jau tuvāk iepazīties ar pieejamajām iekārtām un to specifiku. Divām jaunietēm tika dota iespēja arī novērot mediķu darbu operācijas laikā, par ko meitenes bijušas ļoti pārsteigtas un priecīgas par doto iespēju.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Novadnieks 16.02.2017, 12:48:42

    Jā,daudz jau prātu nevajag,lai dzēstu manu iepriekšējo komentāru šajā tēmā.Cenzor,pirms kaut ko dari,padomā tā labi,vai dari pareizi.Filmā "Vella kalpi" bija teiciens,ka pārliek centīb rad pārcentīb.

  • 0
    cits 16.02.2017, 14:00:33

    Novadniek,no tās slimības laikam viņus neviens neizārstēs.
    Iesaku savus un arī citu komentārus saglabāt šeit:
    http://archive.org/web/

    Un pēc tam,ja ir izdzēsti,vari pārpublicēt no jauna.
    Starp citu,atceros to Tavu komentāru.Tur nebija nekā,kas būtu pretrunā ar portāla lietošanas noteikumiem.

  • 0
    Novadnieks 16.02.2017, 15:53:33

    Vārdu krājums man neatpaliek no Kr.Barona "LATVJU TAUTAS DAINĀM",bet negribu cenzoram nervus bedēnt.Gan jau cenzors sapratīs savas kļūdas un mācīsies no tām.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: