Pilsētas dome pieņēma lēmumus piešķirt dzīvojamo māju Rindas ielā 40, Ventspilī un Sarkanmuižas dambī 11,Ventspilī īpašniekiem, kuru vārdā rīkojas PSIA “Ventspils nekustamie īpašumi” līdzfinansējumu ēkas Rindas ielā 40, un ēkas Sarkanmuižas dambī 11, Ventspilī energoauditu veikšanai.

Lēmums par līdzfinansējuma piešķiršanu energoefektivitātes pasākumu veikšanai ir pieņemts saskaņā ar Ventspils pilsētas 2013.gada 26.aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr.8 „Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās”.

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.8 „Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās” ir pieņemti ar mērķi veicināt Ventspils pilsētā dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanu un paredz, ka līdzfinansējumu piešķir šādiem projektiem:

  • daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas energoauditam – 50% no energoaudita izmaksām, bet ne vairāk kā EUR 356.00;

  • daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas tehniskā projekta izstrādāšanai vai ēkas fasādes vienkāršotās renovācijas apliecinājuma kartes sagatavošanai – 20% no tehniskā projekta izstrādāšanas vai ēkas fasādes vienkāršotās renovācijas apliecinājuma kartes sagatavošanas izmaksām, bet ne vairāk kā EUR 0.43 uz vienu dzīvojamās mājas kopējās platības kvadrātmetru;

  • renovācijas darbu veikšanai – 10% no renovācijas projekta kopējām atbalstāmajām izmaksām, bet ne vairāk kā EUR 10.00 uz vienu dzīvojamās mājas kopējās platības kvadrātmetru.

Ventspils pilsētas dome 2016.gadā piešķīra līdzfinansējumu 23 dzīvojamām mājām Ventspilī energoefektivitātes pasākumu veikšanai, kopumā tika piešķirts līdzfinansējums EUR 9955.59 apmērā. Savukārt 2016.gada laikā līdzfinansējums energoefektivitātes pasākumu veikšanai tika izmaksāts EUR 10214,99 apmērā, tai skaitā EUR 1067.06 par 2012.gadā pieņemtajiem lēmumiem, EUR 6121.36 par 2014.gadā pieņemtajiem lēmumiem un EUR 3026.57 par 2016.gadā pieņemtajiem lēmumiem. 2015.gadā nav pieņemti Domes lēmumi par energoefektivitātes pasākumu veikšanu ēkās, bet par 2013.gadā pieņemtiem lēmumiem netika saņemti iesniegumi līdzfinansējuma saņemšanai.

Pateicoties daudzdzīvokļu mājas renovācijai, veicot energoefektivitātes pasākumus, ir iespēja panākt siltumenerģijas ietaupījumu 20-30% apmērā, kā rezultātā iedzīvotājiem samazinās maksājumi par apkuri.

Aicinām Ventspils pilsētas daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju īpašniekus būt aktīviem un izmantot iespēju saņemt pašvaldības līdzfinansējumu energoefektivitātes pasākumu veikšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: