Grozījumi saistošajos noteikumos par maznodrošinātas ģimenes statusa noteikšanu palielina to ģimeņu ar bērniem skaitu, kas saņem pašvaldības sociālo palīdzību.

Šā gada sākumā, 20. janvārī, Ventspils dome pieņēma grozījumus saistošajos noteikumos nr. 1 Par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanas kārtību Ventspils pilsētā. Grozījumi paredz maznodrošinātā statusa piešķiršanai noteiktā ienākumu līmeņa paaugstināšanu ģimenēm ar bērniem. Turpmāk ienākumu līmenis būs 170 eiro mēnesī vienai personai ģimenē. «Tādējādi pieaugs to ģimeņu skaits, kas varēs pretendēt uz šo statusu,» kārtējā preses konferencē informēja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Līdz šim, lai ģimene ar bērniem, kurā vismaz viena persona ir darbspējas vecumā, saņemtu maznodrošinātās ģimenes statusu, ienākumu līmenis uz vienu ģimenes locekli nedrīkstēja pārsniegt 152,25 eiro. Šī kārtība bija spēkā no 2009. gada. No 2010. gada valstī patēriņa cenas un ienākumu līmeņa maznodrošinātā statusa piešķiršanai pensionāriem un personām ar invaliditāti ir pieaugušas. Pašvaldība ir radusi iespēju palielināt atbalstu arī Ventspils ģimenēm ar bērniem. Reizēm tāda palīdzība var noderēt, kad ģimene nonākusi sarežģītā situācijā.

Trīs bērnu mamma Tatjana stāsta, ka viņu ģimeni piemeklēja liela nelaime, un viņi palika bez naudas. Visi apkārtējie mierināja, ka viss nokārtosies, viss būs labi, taču maksāt rēķinus par dzīvokli vajag regulāri, neatkarīgi no situācijas, kurā nonākusi ģimene. Par lielu atbalstu kļuva iespēja noformēt maznodrošinātās ģimenes statusu un saņemt pabalstus siltuma rēķinu apmaksai. «Es ceru, ka pavisam drīz mēs varēsim nostāties uz kājām un iztikt bez pabalstiem. Taču tieši tagad, šajā sarežģītajā situācijā, kurā diemžēl var nokļūt ikviens, es nezinu, kā mēs būtu izdzīvojuši un par ko mēs pirktu ēdienu, ja nebūtu saņēmuši šo palīdzību,» norāda Tatjana.

Pilsētas Sociālais dienests prognozē, ka maznodrošināto ģimeņu skaits 2017. gadā Ventspilī varētu palielināties par 70 ģimenēm.

Pilsētas pašvaldība piedāvā 40 veidu pabalstus un 12 veidu sociālos pakalpojumus tiem iedzīvotājiem, kuriem ir nepieciešama palīdzība. 27 pabalstu un pakalpojumu veidi paredzēti tieši trūcīgajām un maznodrošinātajām ģimenēm (personām).

Jebkurš pilsētas iedzīvotājs, kurš nokļuvis krīzes situācijā vai kuram nepieciešama palīdzība, var vērsties pilsētas Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 un dienesta filiālē Talsu ielā 39 vai arī sazināties ar Sociālo dienestu pa tālr. 63601210.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: