Lai atbalstītu Ventspils pilsētas maznodrošinātās un trūcīgās ģimenes, arī šogad Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā ir iespēja saņemt pašvaldības sniegto pabalstu daļējai kurināmā iegādei un atlaidi siltumenerģijas patēriņam dzīvokļiem ar centrālizēto apkuri.

Iestājoties aukstajam gadalaikam, tieši šie abi dzīvokļa pabalstu veidi ir ļoti aktuāli, jo sniedz atbalstu gan tiem iedzīvotājiem, kuri dzīvo apkurināmos dzīvokļos, gan arī tiem, kas dzīvo daudzdzīvokļu namos, kuros ir pilsētas centrālizētā apkure. Šos dzīvokļa pabalstu veidus var saņemt:

  • trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes(personas),

  • vientuļi, atsevišķi dzīvojoši pensionāri un vientuļas atsevišķi dzīvojošas personas ar invaliditāti, kuru ienākumu līmenis uz vienu personu nepārsniedz 266,76 eiro mēnesī un kuriem nav Civillikumā noteikto likumīgo apgādnieku.

Pabalstu kurināmā iegādei var saņemt vienu reizi gadāun tā apmērs ir 87 eiro. Savukārt, iedzīvotājiem, kuru dzīvokļi tiek kurināti centralizēti, tiek piemērota atlaide siltumenerģijas patēriņa rēķinam :

  • 55% apmērā no maksājuma summas mēnesī;

  • 60% apmērā no maksājuma summas mēnesī ģimenēm ar 3-5 bērniem;

  • 100% apmērā no maksājuma summas mēnesī ģimenēm ar sešiem un vairāk bērniem.

Pabalsts ietver maksājumu par centrālo apkuri, karstā ūdens sagatavošanu(bet ne vairāk kā 2m3 mēnesī vienai personai) un cirkulācijas nodrošināšanu visu gadu.

Abu šo dzīvokļa pabalstu piešķiršanai, pašvadība šogad piešķīrusi līdzekļus teju 282 tūkstošu eiro apmērā un plānots, ka to varētu saņemt 1725 trūcīgās un maznodrošinātās ģimenes.

Iegūt papildus informāciju par visiem Ventspils pilsētā pieejamajiem atbalsta un pabalstu veidiem var Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 un dienesta filiālē Talsu ielā 39, kā arī Iedzīvotāju informācijas centrā Tārgales ielā 4 (Pārventas bibliotēkas 1.stāvā).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: