Ziemassvētku rotājumi priecēs ventspilniekus un pilsētas viesus vēl tikai šonedēļ – līdz 22.janvārim. Nākamajā nedēļā tos izslēgs un pakāpeniski noņems.

Ventspilnieki tiek lūgti līdz 31. janvārim izteikt viedokļus un priekšlikumus par šīs sezonas svētku rotu, zvanot uz Iedzīvotāju informācijas centru pa tālruni 63601270, sūtot ierosinājumus uz e-pastu marketings@ventspils.lv , kā arī komentāros pie šīs ziņas.

Šī gada rotājumu foto

Jau informēts, ka parasti darbs pie svētku dekoru izvietošanas pilsētā tiek sākts jau oktobrī. Šogad jauns noformējums bija svētku eglēm Rātslaukumā, Lielajā laukumā un Pārventas centrā. Savukārt svētku egles abās Bērnu pilsētiņās un augošā egle pie Ventspils pilsētas domes tika dekorētas ar dažādiem dekoriem, kas saglabājušies no iepriekšējiem gadiem, veidojot tos citādās kombinācijās nekā iepriekš.

Pilsētas galvenā Ziemassvētku egle Rātslaukumā jau tradicionāli tiek veidota no daudzām mazām eglītēm. Sākotnēji tika samontēts egles karkass, bet pēc tam uz tā uzstādītas ap 300 mazas eglītes. Šogad eglīti Rātslaukumā rotāja sarkanas gaismas virtenes, koku zaru, čiekuru un sveču formas gaismas dekori, bet starp tiem rotaļīgi eglītē bija iekārtojušies vāveres silueta dekori. Savukārt pie eglītes savu kvēlāko vēlēšanos ventspilnieki varēja uzticēt izgaismotiem Ziemassvētku vecīša briežiem. Augstākā no svētku eglēm - ap 15 metriem - rotāja Lielo laukumu. Šeit ventspilnieki un pilsētas viesi labprāt fotografējās arī pie izgaismotā vides dekora lielās Ziemassvētku dāvanas.

Vēl jaunums bija papildu gaismiņu dekorējumi pilsētas koku zaros. Vairākos kokos tika izmantotas ne tikai parastās spuldzīšu virtenes kā iepriekš, bet arī dekori krītošu lāsteku formā, tādi rotāja Kuldīgas un Lauku ielu krustojumu, Raiņa ielu un Pārventas centru. Pilsētas kokos šoziem tika uzstādītas 3000 gaismiņu virtenes kopā 36 km garumā ar pavisam 111 000 spuldzītēm tajās.

Lai svētku noskaņu radītu jau uzreiz, iebraucot pilsētā, Ziemassvētku dekorācijas tika uzstādītas gan iebraucot pilsētā no Kuldīgas ielas puses, gan no Ventspils – Rīga šosejas puses – tur tika uzstādīts dekorējums Sniegpārsliņu formā. Tāpat jauni dekori tika uzstādīti apgaismojuma stabos Inženieru ielā pie J.Poruka ielas un Kuldīgas ielā posmā no Lielā prospekta līdz Jūras ielai.

Saskaņā ar Ķīniešu horoskopu 2017. gads ir Gaiļa gads, un kā parasti, godinot Jaunā gada simbolu, tam atbilstošais izgaismotais vides objekts tiek uzstādīts pilsētas centrā, izceļot to īpaši. Vides objektam “Gailis” tika izveidots jauns noformējums.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    krusttēvs vilhelms 18.01.2017, 22:44:57

    nu ju 18.javāris jāvāc eglītes nost, bija jau skaisti.

  • 0
    domāju 19.01.2017, 09:22:02

    Vēl jau visādi pasākumi- Muzikālā banka, Tatjanas diena... Lai papriecājas ciemiņi

  • 0
    Baiba 19.01.2017, 16:21:15

    Pilsēta bija ļoti skaisti izdekorēta. Prieks acīm un sirdij. Žēl, ka svētki pagājuši un rotas jāņem nost. Gaidīsim krāšņos pavasara ziedus ....

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: