Ventspils slēpošanas kalna "Lemberga hūte" profila veidošanas darbus 2017. un 2018.gadā veiks pretendentu apvienība "Santa Aliance", liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Darbu veicējs izraudzīts trīs pretendentu kokurencē. Iepirkuma uzvarētāja piedāvātā līgumcena ir 360 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Slēpošanas kalna profila veidošanai tiks izmantota grunts, ko iegūs, veicot ielu rekonstrukcijas darbus Ventspilī. Divu gadu laikā uz kalnu plānots nogādāt līdz 200 000 kubikmetru grunts.

Darbu veicējam abos gados būs jāveic kalna uzbrauktuves izbūve līdz 45 metru atzīmei, nodrošinot pamatu, lai vēlākos gados kalna virsotni varētu pacelt līdz 65 metru atzīmei.

Slēpošanas kalna profila veidošanas darbus plānots sākt šogad marta vidū un pabeigt līdz 2018.gada novembra beigām, bet darbu izpildes galīgais termiņš var tikt pagarināts, ja noteiktajā laikā uz kalnu netiks piegādāts nepieciešamais grunts apjoms.

Mākslīgi veidotā slēpošanas kalna "Lemberga hūte" pamatā ir ielu būvniecības laikā izraktais nederīgais grunts materiāls, kas iegūts Ventspilī, sākot no 2003.gada, kā arī būvgruži, ko kalnā ieved uzņēmumi un privātpersonas. 2014.gada rudenī pēc vairāku gadu pauzes tika sākta slēpošanas kalna "Lemberga hūte" paaugstināšana. Kalns ir paaugstināts no 52 līdz 58 metriem virs jūras līmeņa, bet kalna relatīvais augstums no pakājes līdz virsotnei pašlaik ir 50 metri. 2015.gadā līdz kalna jaunajai virsotnei pārcelti abi centrālie pacēlāji, kā arī kāpnes.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    reku 16.01.2017, 21:01:04

    Grunti un būvgružus vajag pieņemt par velti,tad nepietrūks,varēs uzbērt pat 312 metrus augstu.

  • -1
    default22 17.01.2017, 01:32:58

    Mājaslapā izlasījāt.. ;D kā tad.. Da Lemberga sēdē izrunājāt šito ;D
    P.S. Lemberga hūte man joprojām ir slēpošanas kalns, nevis kkāda vadoņa hūte. Vadonis drīz kritīs, cerams, ka šovasar, lai gan - kam nauda tam vara, tas nopirks jebkādus ciparus, lai apmierinātu savas kaprīzes.. Šī Lemberga slavināšana man atgādina kkādu Staļinu, Ļeņinu..Ļeņina iela, Staļingrada utt.. Prospektu pārdēvējiet vēl par Lemberga govju bulvāri.....

  • -2
    Soft 17.01.2017, 11:01:16

    Pati ideja par slēpošanas kalna veidošanu ir bijusi lieliska, to pierāda daudzie cilvēki kalnā. Aktivitātes kalnā iecienījuši visu partiju, nacionalitāšu un vecumu pārstāvji. Ja jums patīk atrasties slēpošanas kalnā, tad tas ir pats galvenais šīs ziņas sakarā. Fakts paliek fakts - nebūtu Lemberga, nebūtu šī kalna. Paldies viņam par to. Paldies, ka varu iemācīt saviem bērniem slēpot un zināt, ka šajā ziņā viņi nebūs apdalīti un varēs pieaugušā vecumā kopā ar draugiem pabūt arī lielos kalnos, justies par sevi pārliecināti un baudīt kalnu neaprakstāmo skaistumu.

  • -1
    default22 17.01.2017, 11:27:10

    Soft,jā, nebūtu Ušakova, nebūtu arī kepkas :DDD tā kā.. ne tikai Lembergs ceļ kalnus,,,

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: