Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku vadības pārstāvis brigādes ģenerālis Ivo Mogiļnijs tikās ar karavīriem, kuri jau tuvākajā laikā dosies veikt dienesta pienākumus pretterorisma operācijā "Inherent Resolve" Irākā, Eiropas Savienības (ES) pretpirātisma operācijā "Atalanta", kā arī ANO vadītajā stabilizācijas operācijā Mali "Minusma".

Kā informēja Aizsardzības ministrijā (AM), pretterorisma operācijā Irākā Latvija piedalās ar sešu karavīru lielu apmācības grupu, kas integrēta Dānijas kontingenta sastāvā. Irākā starptautiskās koalīcijas spēku karavīri veic Irākas drošības spēku apmācīšanu cīņai pret teroristisko grupējumu. Pašreiz ASV vadīto koalīciju veido jau vairāk nekā 65 valstis, tostarp arī Latvija.

ANO vadītajai operācijai Mali ir centrālā loma situācijas stabilizēšanā šajā valstī. Līdz ar atbalstu šai operācijai tiek stiprinātas ANO pozīcijas Mali un reģionā kopumā, lai nodrošinātu mieru, īstenotu samierināšanas procesu, aizsargātu civiliedzīvotājus un veicinātu cilvēktiesību ievērošanu, kā arī novērstu krīzes eskalāciju kaimiņu valstīs.

ES pretpirātisma operācija ir ES Jūras spēku militārā operācija, kas palīdz novērst un ierobežot pirātismu un bruņotās laupīšanas pie Somālijas krastiem. Šī ir pirmā jūras operācija, kas tiek veikta saistībā ar ES Kopējās drošības un aizsardzības politiku. Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis pasniedza karogu Latvijas pārstāvim Eiropas Savienības pretpirātisma operācijā "Atalanta", ventspilniekam, seržantam Jānim Ikauniekam.

Patlaban Latvija dažādos apmēros piedalās arī ES Apmācības misijā Mali, NATO apmācības operācijā "Resolute Support" Afganistānā un ES Jūras spēku Vidusjūras reģionā "Eunavfor Med" militārajā operācijā "Sophia", kas vērsta pret cilvēku kontrabandas un tirdzniecības tīklu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    žipčiks 26.07.2016, 17:03:48

    Skaļi teikts un vai tas vajadzīgs?Ja pats Bergmans brauks:) Es saprastu,bet sūtīt ,lai būtu politiķiem ieskaites punktiņi ?Es PRET.Ja Latvijā notiks terorisma akcija,tad Aizsardzības ministrija nebūs vainīga,viņi jau iepriekš šancē.

  • 0
    norge 26.07.2016, 18:29:36

    bergmanim karjera tada pati ka hitleram no jefreitora lidz ministram tikai usainais bija vel aukstaka cina bet kas zin kas sini valsti var notikt

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: