Pasažieru pārvadātājs pašvaldības SIA "Ventspils reiss" ir vienojies ar autobusu ražotāju "Solaris" par jaunākā modeļa elektroautobusa demo versijas testēšanu.

No 26.jūlija līdz 3.augustam Ventspilī pilsētas sabiedriskā transporta pasažieriem tiks piedāvāts izmēģināt lielas ietilpības pilsētas maršrutu autobusu "Solaris Urbino 12 Electric", kas darbojas ar elektroenerģiju.

Ventspils būs vienīgā pilsēta Latvijā, kur šis autobusa modelis tiks izmēģināts praktiski, veicot ikdienas pasažieru pārvadājumus. Iepriekš līdzīgs, tikai vecāka modeļa "Solaris" elektroautobuss tika demonstrēts šī gada pavasarī Rīgā.

Plānots, ka autobuss kursēs dažādos pilsētas maršrutos rīta stundās, kad cilvēki dodas uz darbu, un vakaros, kad viņi atgriežas mājās. Dienas laikā autobuss no ārpuses būs aplūkojams Ventspils autoostā, kur tiks veikta tā uzlāde.

Lai gan Ventspils sabiedriskais transports jau ir videi draudzīgs un rada pašlaik mazāko iespējamo vides piesārņojumu, "Ventspils reiss" veic izpēti par jaunākajām tehnoloģijām sabiedriskā transporta jomā un citu pārvadātāju pieredzi ārvalstīs - Polijā, Vācijā, Zviedrijā un Čehijā.

Elektrotransports ir videi draudzīgāks transporta veids, kas nerada vides piesārņojumu un troksni. Tas ir īpaši svarīgi, pārvietojoties gar slimnīcām, skolām, pa vecpilsētu un dzīvojamiem rajoniem, kur vides piesārņojums un trokšņa līmenis būtu jāsamazina. Elektroautobuss garantē augstāku komforta līmeni arī pasažieriem, jo tam ir mazāka vibrācija un būtiski zemāks trokšņu līmenis salonā. Tas aprīkots ar modernu pasažieru informēšanas sistēmu un video novērošanas sistēmu. Tiesa, pasažieriem autobusa izmēģinājuma laikā nebūs iespējams novērtēt visas modernās tehnoloģijas, ar ko aprīkots šis autobusa modelis, jo testēšanai paredzēta tā demo versija, skaidroja "Ventspils reisa" pārstāve.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -4
    Ventiņheiteris 26.07.2016, 10:16:32

    Droši vien izvēlējās Vergpili kā testa poligonu, jo šeit autobusi jau tāpat kursē praktiski pustukši, reizēm pat brauc viens pasažieris. Līdz ar to, ja kas noietu greizi, vieglāk būtu noklusēt un notušēt.

  • -4
    Ventspils Reiss 26.07.2016, 11:24:54

    Informējam, ka tehnisku iemeslu dēļ autobuss nebūs aplūkojams autoostā, toties tas vairāk kursēs pa maršrutiem. Par katras dienas kustības grafiku informācija tiks sniegta papildus un būs atrodama https://twitter.com/Ventspilsreiss, https://www.facebook.com/Vreiss.ventspilsreiss/, kā arī uzņēmuma mājas lapā www.ventspilsreiss.lv .
    Atvainojamies par iepriekš sniegto neprecīzo informāciju.

  • -4
    Gunars Mereščenkovs 26.07.2016, 18:02:43

    žipčik,davai apvienosies.Un divatā iedos biete Ventiņheiterim?

  • -4
    Gunars Mereščenkovs 26.07.2016, 18:08:56

    Ventiņheiter,tu tāds drosmīgs tikai virtūlā vidē?Ā kā būt ja mēs satikties aci pret aci? Raksti!

  • -3
    Ventiņheiteris 26.07.2016, 18:39:39

    Gunar, apvienojieties ar žipčiku un abi aizejat pie daktera - Vergpilī nervu dakteri labi esot, varbūt vēl var līdzēt.

  • -1
    aga 26.07.2016, 20:34:09

    Ko tu te vemsties caurām dienām, fejiskais mutant! Laikam točna bietē sen neesi dabujis.

  • -1
    žipčiks 26.07.2016, 22:44:38

    Sveiks Gunār, mums jāpierod ,kad ģimenē ir tāds heisters, tas normāli jāpieņem un jāsasilda :) Man ir ok! :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: