Pirmā lieta, kas jaizdara ir jauztaisa revīzija un jāatklāj bēbim nedraudzīgās vietas.

Lasi vēl

Komentāri (15)

  • -4
    Laima 26.05.2016, 14:21:19

    Mani bērni dzima 2008 un 2010 gadā, daudz kur ratiņus stiepu, lieki piebilst, ka pārsvarā pastaigā devos viena ar bērnu, grūtāk bija, kad dēls gāja pie rokas un meita bija ratos, bet salīdzinot ar šodienu jaunajiem vecākie ir daudz vieglāk, tie paši mikriņi ļoti atvieglo mammām dzīvi, vairs nav jādomā kā transportā dabūt ratiņus! Jaunā poliklīnikā durvis pašas atveras, vecajā ar durvīm bija problēma!
    Runājot par bērnu pārtīšanu, domāju ka Pārventas bērnu parkā būtu nepieciešama tāda vieta, un jā, ļoti apgrūtinoši ir tas, ka nav vairs bezmaksas WC,jeb vispār WC "Fantāzijas" teritorijā, Pārventas svētkos saskāros ar problēmu, bija izvietotas tualetes, bet norāžu nekādu, aizskrienot uz maksas WC naudu pretī neņēma, skrējām uz krūmiem, tad tik pamanījām WC būdiņas!
    *Vajadzētu uzlabot Pārventas poliklīniku, proti nomainīt durvis, jo tās ir smagas, ar ratiem mammai vienai ir grūti.

  • -4
    Santa Ditmane 26.05.2016, 15:54:47

    Ta patas ari veikaliem ir gruti pieklut ar ratiem it ipasi runa iet par veikalu sokolade jo ar ratiem iespejams nav tikt auksa tikai ja vinus nes un tas mums maminam ir gruti stiept ratus no viena stava uz otra.Par toletem ati piekritu un partinamajam vietam tas ir loti reti kur...

  • -4
    Ieva 26.05.2016, 16:06:22

    Ļoti noderīgi būtu, ja varētu ieviest pogu, pie durvīm, kura būtu novietota atbilstošā attālumā, lai māmiņas ar ratiem to varētu izmantot. Piespiežot atvērtos durvis. Tādas varētu ievietot, sabiedriskās tualetēs, veikalos, kafeinīcās, valsts iestādēs u.c. Tādas pogas atvieglo dzīvi arī invalīdiem.

  • -4
    Agnese Kajaka 26.05.2016, 17:38:36

    Ratiņu uzbrauktuves tur, kur ir paaugstinātais trotuārs centrā Kuldīgas ielā, ir nepiemērotas trīs ratu ratiņiem un tiem, kam priekšējie riteņi ciešāk kopā! Grants celiņi Reņķa dārzā un enkuru parkā ar akmeņiem. Vēl ieteikums bēbja pārtīšanas telpā izvietot kādu krēslu, lai var bēbi pabarot. Šādas bēbja istabas varētu stratēģiski izvietot pilsētā piem. Bērnu pilsētiņās, poliklīnikā, olimpiskajā centrā un citur. Privāto biznesu īpašniekiem ieteiktu pārdomāt par ārdurvju ērtību ratiem, kā arī veikalu eju piekraušanu ar paletēm, telpu temp. krasām atšķirībām no ārā temp., skaļu mūziku. Kafejnīcās, īpaši ārā terasēm - pieejamība ratiņiem, mūzika un smēķēšanas zonas.

    Bet nu kopumā ņemot, saglabājam skaidro saprātu, mūsu pilsētā jau daudz kas ir labi priekš bēbīšiem.

  • 0
    funky monky 26.05.2016, 17:51:31

    Nepiesienos pie rakstības, punktiem, komatiem, bet tracina tie kas raksta "toletes" . TUALETES

  • 0
    norge 26.05.2016, 17:52:09

    brivdabas muzeja uzliksim brugi ta pat ari jurmala un visas mezu takas , parstasim osta kraut kimiju un ogles iznicinasim pedejos zvejniekus , lai tik berneliem butu labi . murgs kaut kads mazais uztaisija siko pec tam abele un osinieks to pasu atliek tikai blumbergam un vitolinam tad visa domes vadiba bus jaunie tevi

  • 0
    reku 26.05.2016, 20:19:48

    to funky monky
    Tāpēc labāk rakstīt "atejas".

  • 0
    Ventspilniece 26.05.2016, 20:32:27

    Cik ventspilnieku paaudzes ir izaugušas bez visām šādām te ekstrām?
    Autobusi-LAZi,kur neizjauktus ratus iekšā nemaz nevarēja dabūt.Veikalos nevienai pat prātā nenāca iet ar ratiņiem-tos atstāja ārpusē,reizēm ar visu zidaini,lai čuč.Mēs vienkārši nevazājāmies tik daudz apkārt.

  • 0
    666.lv 26.05.2016, 20:38:43

    >>norge.
    Kāds mazais,ko uztaisīja?
    Lembergs vienkārši uztraucas,ka kaut kas slikts nenotiek ar viņa jaunās sievas bērnu.

  • -2
    Нансия Тэтэрэ 26.05.2016, 23:59:01

    Piekritu mamminjam sakara kar Apgerba veikalu "Šokolade" taka esmu dvīņu mamma un nesmu vieniga un šaja veikala netieku vispar iekša kura ir bernu nodala,esmu mazliet sarugtinata..Teiksim tas pašas toletes kas ir Renķu darza ari deretu iekša partinamas virsmas zidaiņiem,sporta hale.jurmala butu forši ja varetu uztaisit vienu centralo laipiņu gandriz lidz ūdenim lai butu iespejas pastaigaties gar jūru ar ratiņiem.Un vaidzetu ieviest kartibu musu bernudarzos kuros no berna dzimšanas ir iestajušies rindas un kad pienak vinju bridis tad pasaka ka netiek berndarza.Uzskatu tas ir mazliet traki.negribetu piedzivot to kad manas meitinas ka dvinites tiktu adalitas katra sava bernudarza,ta patas mammas kuram ir ar gadu starpibam berni ari to nevelas..

  • 0
    norge 27.05.2016, 07:04:03

    to 666.lv da labi pirmstam vinam bija nosplauties kas notie ar jaunam maminam un to berniem , galvenais ka septes vareja taisit un prihvatizet pelnosus uznemumus . varu uzdot vienu jautajumu kadu rupnicu vai razotni vins personigi ir uzcelis pats par savu naudu !!!!! atbilde nevienu

  • -1
    KriStīne MucenieCe 29.05.2016, 21:49:51

    Pilnīgi piekrītu Agnesei,centrā ratu nobrauktuve pie veikala " Kosmo " ir vienkārši katastrofāla.

  • -2
    Maija Cēbere 29.05.2016, 23:54:18

    Divi pakāpieni pie slēgtā ūdensparka ir nieks - kā ir ar tikšanu pašā baseinā! OK, ja tur nevajag ratus vest, tad varbūt izveidot vietu, kur šos ratus atstāt un tos nenozags? Nākamais - PMLP! Vienai ar ratiem tur iekļūt no ielas vienkārši nav iespējams, un ja iekļūst un bērns ir piemidzis vai mieg, tā durvju dauzīšana mironi var uzsist augšā! Arī pašā PMLP birojā iekļūšana ir apgrūtināta, jo visur ir durvis ar 'atsperi', kas tās durvis velk ciet.
    Tajā pat Jaunrades namā - lai tur iekļūtu man ir jāiet apkārt visai mājai, jāspiežo poga... un tad jāgaida, kad tā nabaga administratore, kurai tomēr ir galvenie citi pienākumi (komunicēt ar klientiem par grafikiem utt.) varēs atskriet līdz manīm ar atslēgu. Iekšā iekļuvusi - fū! Bet kad jātiek ārā - tas pats! Vai tad tiešām pa galvenajām durvīm nevar uztaisīt uzbrauktuvi?
    Mūzikas skolas = vecais jaunrades nams un Biznesa centrs...
    Nobrauktuve pie Kosmo - uz abām pusēm (krustojumā un uz poliklīnikas galu, kā arī tuvāk uz Swedbank pusi - tur neder ratu riteņi un ir pārāk stāvs. Principā ļoti daudzās vietās, kur durvis nodrošinātas ar atsperi, lai tie, kuri 'kā bez rokām' neatstātu telpas vaļā, ratiem tas ir vienkārši briesmīgi... Nu tie, kas grib taisīt auditu, lai izstaigā pilsētu ar maziem ratiņiem un lelli - visas kļūmes atradīsies!

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 31.05.2016, 09:12:44

    Laima, pēc iedzīvotāju ierosinājumiem, esam raduši iespēju vienu no esošajām automātiskajām tualetēm pielāgot bērnu apmeklējumu vajadzībām, aprīkojot to ar speciālu pogu. Šī tualete turpmāk būs izmantojama bez maksas. Tualete tiks pārveidota tuvākajās dienās.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 31.05.2016, 15:42:32

    Agnese, Kristīne, Maija,

    Problēma ar uzbrauktuvi pie bijušā veikala "Bērnu pasaule" ir apzināta, jo tik tiešām pašlaik pa to ir praktiski neiespējami pārvietoties ar bērnu ratiņiem, kuriem ir trīs riteņi, vai citiem nestandarta ratiņiem. Ratus, kuri ir standarta, ar četriem riteņiem, pa esošā platuma uzbrauktuvi ir iespējams uzstumt.

    Uzbrauktuves pārbūve tiks iekļauta nākošā gada pilsētvides uzlabošanas programmas projektā un šim mērķim tiks ieplānots atbilstošs finansējums. Lai nodrošinātu vecākiem un viņu atvasēm ērtas un drošas pastaigas mūsu pilsētā, tiks meklēti labākie risinājumi gan minētās uzbrauktuves, gan citu neērtu uzbrauktuvju pārbūvei.

    Paldies par norādēm un priekšlikumiem, ņemsim tos vērā un iespēju robežās priekšlikumus īstenosim!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: