Ventspils pilsētas dome sēdē pieņēma lēmumu piešķirt līdzfinansējumu dzīvojamās mājas Ventspilī, Inženieru ielā 71, energoaudita darbu veikšanai.

Lēmums par palīdzības piešķiršanu energoefektivitātes pasākumu veikšanai ir pieņemts saskaņā ar Ventspils pilsētas saistošajiem noteikumiem Nr.12 „Ventspils pilsētas pašvaldības palīdzības piešķiršanas kārtība energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamās mājās", ko Ventspils pilsētas dome 2008. gada 9. jūnijā apstiprināja, lai veicinātu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanu Ventspilī. Pašvaldības piešķirtā palīdzība jeb līdzfinansējums energoaudita veikšanai ir Ls 175,00 jeb 50% no energoaudita izmaksām (Ls 350,00).

Kopš 2008. gada jūlija Ventspils pilsētas domē ir iesniegti 140 iesniegumi palīdzības saņemšanai energoaudita darbu veikšanai un renovācijas darbiem energoefektivitātes paaugstināšanai.

No tiem atbalstīti 124 iesniegumi, tajā skaitā 100 iesniegumi palīdzības saņemšanai energoaudita veikšanai un 24 - renovācijas darbiem energoefektivitātes paaugstināšanai. 20 dzīvojamām mājām pieņemts lēmums par līdzfinansējuma piešķiršanu māju siltināšanas darbiem energoefektivitātes paaugstināšanas programmas ietvaros. No tām 1 mājā Saules / Platā ielā 7 ir veikta kompleksa renovācija un 19 mājās renovētas gala un fasāžu sienas, pagraba ārsienas un nomainīti kāpņu telpu logi.

Pateicoties daudzdzīvokļu mājas renovācijai, veicot energoefektivitātes pasākumus, ir iespēja panākt ievērojamu siltumenerģijas ietaupījumu 20-30% apmērā, kā rezultātā iedzīvotājiem samazinās arī maksājumi par apkuri.

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekotāji detalizētākas informācijas saņemšanai aicināti vērsties Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļā Jūras ielā 36, Ventspilī 2. stāvā, 35. kabinetā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: