Tā kā Latvijas Pasta informācijas sistēmā bija traucējumi, vakar no rīta un gandrīz līdz pusdienas laikam iedzīvotāji nevarēja abonēt periodiskos izdevumus oktobrim un uz šā gada ceturto ceturksni Ventspils 1. pasta nodaļā.

Savukārt Ventas Balss abonēšanas nodaļā avīzi varēja pasūtīt bez problēmām. Nodaļas vadītāja Dagnija Čurkina informē, ka vakar redakcijas abonēšanas nodaļa ieguva dažus jaunus abonentus, kas nevarēja pasūtīt Ventas Balsi pastā.

Ap pusdienas laiku pasta nodaļas darbinieces informēja, ka sistēmas darbība ir atjaunota. Ventspils 1. pasta nodaļas priekšniece Iveta Dēliņa apgalvo, ka, ja vēlreiz būs tādas problēmas, abonentiem tiks izrakstītas stingrās uzskaites kvītis un visi interesenti varēs abonēt avīzes un žurnālus.

Šis incidents atgadījās piecas dienas pirms abonēšanas pārtraukšanas uz nākamo mēnesi un visu pēdējo ceturksni. Patlaban daudzi steidz pagarināt abonēšanu. Par to, ka varētu palikt bez Ventas Balss nākamajā mēnesī, bija satraukti vairāki lasītāji, kas dzīvo Ventspils novadā.

Piemēram, kāda Tārgales pagasta iedzīvotāja saņēma atteikumu pastā, tādēļ atnāca uz redakciju. Taču diemžēl arī redakcijā viņai nevarēja palīdzēt. «No rīta abonēšanas nodaļā bija ienākuši vairāki cilvēki, kas vēlējās abonēt Ventas Balsi. Mēs noformējām kvītis tiem, kas dzīvo pilsētas kreisajā krastā vai Pārventā,» skaidro Dagnija Čurkina. Taču Ventas Balss pastnieki neapkalpo Krievlaukus, Staldzeni un Ventspils novada teritoriju.

Abonēšanas sistēmas ķibeles, visticamāk, saistītas ar sistēmas apkalpošanu. Dēliņa skaidro, ka sestdien, 18. septembrī, Informatīvo sistēmu vadības departaments darīja zināmu pasta nodaļām, ka tiek veikti darbi saistībā ar abonēšanas problēmu novēršanu. Darbus vajadzēja pabeigt līdz 19. septembra plkst. 5.00. Līdz ar to, kā informēja departaments, iespējami pārtraukumi sistēmā un problēmas ar abonēšanu. Par laimi, ķibeles abonēšanas sistēmā ilga tikai dažas stundas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: