Jaunatklātajā mazbānīša līnijā noticis negadījums – no sliedēm nogājis viens no vagoniem, taču tas nav apgāzies un cietušo nav.

Apskati fotogrāfijas, kurās redzams, kā mazbānīša riteņus noliek atpakaļ uz sliedēm!

Pēc liecinieku stāstītā, negadījums noticis nelielu gabalu pēc Vasarnīcu ielas šķērsošanas virzienā uz Piejūras muzeju. Bānītis bijis ceļā no kalna. 

Ventspils Piejūras brīvdabas muzeja vadītājs Andis Dūdiņš skaidro, ka katrs mazbānīša vagons ir izvietots uz diviem ratiņiem ar ritošo daļu. Vienam no trešā vagona ratiņiem ieķīlējusies ritošā daļa, tādēļ tas negribēja ieiet lēzenajā līkumiņā un, braucot pa taisno, nogājis no sliedēm.

Uz sliedēm palikusi gan lokomotīve, gan pirmie divi un arī pēdējais vagons. Pasažieri negadījumā nav nedz sasitušies, nedz arī pārbijušies, jo nekāda trieciena nav bijis. Pasažieri to esot uztvēruši ar humoru, viņi pārsēdināti divos priekšējos vagonos un nogādāti galamērķī - Piejūras brīvdabas muzejā.

Uz negadījuma vietu tika izsaukta palīgtehnika, kas 20 minūšu laikā ķibeli novērsa, bet palikušos divus vagonus uz depo aizvilka atbraukušais lokotraktors. Līdz ar to, pat netika aizkavēts nākamais mazbānīša reiss. Muzeja rīcībā ir pieci vagoni, kas darbojas, tādēļ bojātais tika aizstāts ar citu un bānītis turpina vizināt tūristus.

Dūdiņš uzsver, ka nopietns negadījums nemaz nav iespējams, jo mazbānītis brauc ļoti lēni - pieci līdz desmit kilometri stundā. Arī apgāzties vagoni nevar, jo tie ir ļoti stabili. «Tehnika ir un paliek tehnika, ar to var gadīties jebkas,» uzsver muzeja vadītājs, atgādinot, ka lokomotīve un tās vagoni ir ļoti seni un vēsturiski, tādēļ tos pārlieku noslogot nedrīkst.

Bojātais vagons nogādāts Metserviss remonta vietā, kur tā ritošā daļa tiek izjaukta un meklēta vaina, lai noskaidrotu, kura detaļa bija ieklemmējusies.

Jau rakstījām, ka mazbānīša jaunā līnija līdz Piedzīvojumu parkam atklāta pirms divām nedēļām. Interese par to ir tik liela, ka daudzi brauktgribētāji paliek bešā. Vienlaicīgi četros vagonos var ietilpt tikai 80 cilvēku. Dūdiņš informē, ka šobrīd tūristu skaits ir nedaudz mazinājies, tādēļ nu jau pavizināties tiek teju katrs gribētājs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: