Interneta vietne rokasgramata.com publicējusi, iespējams, Ventspils mēra Aivara Lemberga konta izdruku, kurā norādīts, ka viņš 2004. un 2005. gadā pārskaitījis Avi Rossini Ltd, kas ir ekskluzīvs apģērbu veikals Londonā, 118 tūktsošus latu. 

2004.- 2005.gadā veikti divi pārskaitījumi uz "Avi Rossini Ltd" konta 34 898 un 83 312 latu apmērā.

Mājas lapā norādīts, ka tiks publiskotas vēl citas 465 iespējamās Aivara Lemberga bankas kontu izdrukas.

Kā ziņots, 9.augustā mājaslapā rokasgramata.com parādījās Lemberga dēla Anrija, bet 16.augustā - Lemberga meitas Līgas iespējamās bankas kontu izdrukas par laika posmu no 2000. līdz 2006.gadam.

Mājaslapas rokasgramata.com autori savu personību neatklāj, bet skaidro, ka pirms dažiem mēnešiem viņu rīcībā nonākuši vairāki desmiti tūkstošu dokumentu lappušu - pašmāju un ārzonu kompāniju dokumenti, banku kontu izraksti, amatpersonu, uzņēmēju, vietējo un ārvalstu advokātu liecības utt. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, interneta vietnes autoru rīcībā varētu būt nonākuši pašlaik Rīgas apgabaltiesā skatītās tā dēvētās Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietas materiāli.

Pēc šo dokumentu parādīšanās internetā Anrijs Lembergs norādīja, ka viņa bankas kontu izrakstu publiskošana ir "vērtējama kā mēģinājums politiski ietekmēt tuvojošos vēlēšanu rezultātus, ņemot vērā mana tēva Aivara Lemberga pieaugošo popularitāti sabiedrībā".

Arī Ventspils mērs Aivars Lembergs pauda viedokli, ka ir sākta jauna, pret viņu vērsta nomelnošanas kampaņa, kas saistāma ar drīzajām Saeimas vēlēšanām. Viņš uzskata, ka jauno kampaņu pret viņa ģimeni īstenojot žurnālists Lato Lapsa un uzņēmējs Ainārs Gulbis, kurš atzīts par cietušo patlaban Rīgas apgabaltiesā izskatāmajā krimināllietā pret Lembergu.

Lembergs uzskata, ka krimināllietas materiālu publiskošana internetā ir smags Kriminālprocesa likuma pārkāpums.

Datu valsts inspekcija jau ir secinājusi, ka varbūtējo Anrija un Līgas Lembergu bankas kontu izdruku publiskošanā internetā saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: