Tā sauktās "Rīdzenes sarunas" bija plānots publicēt vēl pirms vēlēšanām, preses konferencē paziņoja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Viņš uzskata, ka sarunu publiskošana notika, lai viņu diskreditētu, taču to publiskošana pirms vēlēšanām nenotika, jo esot bijis uzskats, ka Lembergs vēlēšanās zaudēs.

"Tas, ka kaut kas tāds tiek gatavots, bet pirms vēlēšanām, tāda informācija manā rīcībā bija, bet maniem politiskajiem pretiniekiem likās, ka esmu politiski nosists un vēlēšanās Ventspilī uzvarēs Kristovskis," šādu iemeslu "oligarhu sarunu" nepublicēšanai pirms vēlēšanām šodien minēja Ventspils domes priekšsēdētājs.

Sarunas tomēr publiskotas, orientējoties uz Saeimas vēlēšanām, lai maksimāli diskreditētu viņu un Zaļo un zemnieku savienību, pārliecināts Lembergs, jo Ainars Šlesers un Andris Šķēle vairs nav aktīvajā politikā.

Ventspils domes priekšsēdētājs savā preses konferencē šodien teica, ka materiālu publiskošanas pasūtītāji ir Džordžs Soross un advokāts Rūdolfs Meroni.

Lembergs pauda, ka sarunām, kas bija pievienotas tā sauktās "oligarhu lietas" materiāliem, nav veikta ekspertīze, līdz ar to neesot iespējams noteikt, kas ir runātāji publiskotajos materiālos. Vienlaikus Lembergs atzina, ka ar Šleseru "Rīdzenē" ir ticies, taču vienu vai divas reizes.

"Ja tādi resursi tiek ieguldīti, lai tādām metodēm mani noņemtu no politiskās dienas kārtības, lai iebiedētu citus politiķus, lai viņi ar mani nesēž pie viena galda, nerunā, es domāju, tas dara man lielu godu," sacīja Lembergs.

Jau vēstīts, ka iepriekš Lembergs paziņoja, ka bijušā politiķa Šlesera sarunas viesnīcā "Rīdzene" attiecībā uz viņu izdevumā "Ir" esot atspoguļotas sagrozītā formā.

"Sarunu forma un saturs, cik tas attiecas uz mani, ir apzināti, melīgi sagrozīts, tai skaitā izdaiļots ar spēcīgiem palīgvārdiem," norādīja Ventspils mērs.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -2
    Novadnieks 06.07.2017, 14:23:26

    Nu ja jau pats Lembergs tā pateica,tad jau ar prātu apdalītā tautas daļa arī tā domās,jo kā var neticēt kungam tam tēvam Ventspilī.

  • -1
    Nah Nahs. 06.07.2017, 14:28:54

    Bet vajadzēja gan publiskot pirms vēlēšanām!

  • -14
    keda 06.07.2017, 16:54:45

    Te ir divi varianti - vai nu izmeklētāji, prokurori pirms tam bija akli (apzināti vai nē), vai nu tās sarunas tiešām ir tikai skaļa purkšķa vērtas. Laiks rādīs, bet nu ir dīvaini, ka lieta izbeigta, bet tikai tad kaut kas te uzpeld

  • 0
    Novadnieks 06.07.2017, 19:09:46

    Raidījumā TIEŠA RUNA Āboltiņai vēl tik atlika pateikt:"Tas ir labi,ka lieta ir izbeigta,jo es nu neparko negribu sēdēt cietumā".
    Un ja jau mūsu daudzkrāsainais priekšsēdis ir tāds balts un pūkains,lai kādās auzās arī neiebrauktu,tad ko tad neiet uz tādiem raidījumiem un caur televīziju uzrunā cilvēkus un lai tieši atbild uz žurnālistu un tautas jautājumiem.Arī Šlesers varētu tā darīt.Brīžiem rodas iespaids,ka esam Sicīlijas filiāle,kur parādi komandē KOZA NOSTRAS "bratani".
    Nu baigā valstī dzīvojam.Ja šāda ir tā īstā demokrātija,tad viņu pi..d.ršu konkrēti.Jau kuro sasaukumu pēc kārtas visur skandina ka uz vēlēšanām ir noteikti jāiet.Nu ejam,un kas mainās?Tauta sūdos līdz ausīm un tie bandītveidīgie (arī viens otrs ievēlētais) maitas kaut kādu viesnīcu nummuros lemj Latvijas likteni,paši būdami miljonāri,lai gan godīgi nopelnījuši savā mūžā nav nevieni "kapeiku".
    Satraukums nav pato ka tā ir,betgan-cik ilgi tas turpināsies?

  • -5
    karlito 06.07.2017, 18:30:48

    Sarunas ir bijušas neētiskas,rupjas un nekorektas pret Latvijas valsti,bet krimināla tur neesot...

  • 0
    Frīdis 07.07.2017, 20:04:50

    Kārtējie Lemberga fuflo - vai mēģinājums tīrīt savas noķēzītās spalvas. Tikai plānprātiņi tic viņa kārtējai vāvuļošanai , tādi kā kedas un opapi un vēl viens otrs tā pagaldes šakālis .

  • 0
    andora 15.07.2017, 02:45:37

    driz kadam piegriezisies sis vecais komunists ar savu nekaunibu visi tacu zina kastu par fruktu nu ta melot

  • 0
    Novadnieks 15.07.2017, 07:26:15

    Vēl vairāk piegriezušies ir visi tie cietpauri,kuri pa viņu vēlē.

  • 0
    herberts 27.07.2017, 21:02:10

    Ekspertīze redz vajadzīga, ko tu neteiksi. Siles brāļiem uz pieres rakstīts, jau no Latvijas Ceļa darboņu laikiem, kas tie par karātavu putniem.
    Viens gan ir desmitniekā- sarunu publicēšana ir tieši priekš nākošajām Saeimas vēlēšanām, jācer ka cilvēku prāti, arī ventspilnieku, pagriezīsies pareizajā virzienā un no ZZS un viņu satelītu bandas neviens neiekļūs parlamentā un lielākos Latvijas valsts aplaupītājus varēs beidzot atalgot pēc nopelniem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: