Ventspils mērs Aivars Lembergs pagaidām nav oficiāli paziņojis, vai kandidēs 3. jūnijā gaidāmajās Ventspils pilsētas domes vēlēšanās, jo vēl nav apstiprināts Latvijai un Ventspilij deputātu kandidātu saraksts.

Lembergs preses konferencē viņš norādīja, ka deputātu kandidātu sarakstu plānots apstiprināt partijas kopsapulcē, kas notiks aprīļa sākumā, taču vienlaikus arī deva mājienus, ka nejūtas noguris un vēlēšanās, iespējams, varētu kandidēt. Šobrīd veikta aptauja par to, kuri būtu 16 piemērotākie deputātu kandidāti. Vakar partijas valde tikusi informēta par aptaujas rezultātiem. "Starp nosauktajiem esmu arī es. Pagaidām es jums vairāk neko nevaru pateikt, jo jautājums tālāk nav lemts," norādīja Lembergs, piebilstot, ka gala lēmumu pieņems partijas sapulce, kas pašlaik plānota 6. aprīlī.

Komentējot politologa Jāņa Ikstena izteikumus, ka Lemberga spējas veiksmīgi vadīt pilsētu labāk varētu pārbaudīt, ja viņš būtu, piemēram, Alūksnes, nevis bagātās ostas pilsētas Ventspils mērs, Lembergs atgādināja, ka par Ventspils mēru kļuvis sarežģītā laikā, kad bijis uzdevums "iziet caur adatas aci" - risināt tolaik samilzušās vides un drošības problēmas, bet tajā pašā laikā pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, veiksmīgi saglabāt visus galvenos Ventspils ostas tranzīta termināļus.

"Alūksne 1988.gadā bija paradīze, salīdzinot ar Ventspili. Savukārt tagad man pārcelties uz Alūksni, iekarot vietējo cilvēku simpātijas un tikt ievēlētam - es nedomāju, ka tā būtu pareizākā izvēle. Savu darba mūžu esmu principā beidzis," norādīja Lembergs. Atbildot uz jautājumu, vai šis izteikums varētu nozīmēt to, ka viņš vairs šogad neplāno kandidēt Ventspils domes vēlēšanās, Lembergs ļāva noprast, ka šādus secinājumus izdarīt būtu pārsteidzīgi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: