Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) nākamā gada sākumā sola izvērtēt katra ministra darbību, to premjers pastāstījis intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Valdības vadītājs arī solījis, ka gadījumā, ja sarunu laikā atklāsies kāda ministra klaja neizdarība, tad "vērtējums būs skarbs".

Kučinskis ļoti labi zinot, ko dara katrs ministrs un kādas ir nozaru aktuālās problēmas. Ja šīs problēmas kādam no ministriem traucēs virzīties uz priekšu, tad krēsls valdībā var tikt zaudēts, brīdinājis premjers.

Jautāts konkrēti par izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (V), Kučinskis atbildējis, ka reizēm nesaprot viņa komunikācijas stilu, ko arī vairākkārt esot norādījis pašam Šadurskim. "Es savu premjera darbu ļoti vēršu uz to, lai runātu ar katru ministru," apgalvojis valdības vadītājs.

Lūgts pavērtēt nākamo gadu, premjers sacījis, ka tas viņam "galīgi nerādās drūms". "Kas attiecas uz valdību, būs ļoti daudz darba, arī pie nodokļu sistēmas maiņas. (..) Neapšaubāmi, ka mums būs kā valdībai ne tikai jāpaskaidro, kāpēc nodokļi būs tādi vai šitādi, bet arī to, kā tie tiks izmantoti, īpaši izglītības un veselības sistēmā."

Kučinskis norādījis, ka šogad atsevišķas nozares, piemēram, celtniecība, ir piedzīvojušas lejupslīdi tieši Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma trūkuma dēļ, taču jau nākamajā gadā tikšot atvērtas vairākas ES fondu programmas, kur būšot ievērojami līdzekļi pašvaldībām, vismaz 40 skolām un lielajām slimnīcām.

"Rodas jautājums par jaudām un cenām, bet investīcijas parādīsies, un tas ķēdē atver nākamo investīciju piesaisti. Pašvaldībām tiks dota ļoti liela Iespēja attīstīt industriālās teritorijas ražošanas piesaistei un attīstībai. Un es domāju, ka tas dos labu efektu," nākamajā gadā optimistiski raugās valdības vadītājs.

Viņš gan neizslēdz iespēju, ka drīzumā varētu pietrūkt vietējo strādnieku celtniecībā, bet šo problēmu atrisināt būs vieglāk, nekā darba trūkumu un nabadzību.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    Novadnieks 13.12.2016, 08:46:16

    Kaut kā jau no savām sataisītām ziepēm ir jānovērš uzmanība.

  • 0
    Nif nifs 13.12.2016, 14:50:27

    Būtu jauki, ja vērtētu arī valdības darbu kopumā. Arī sataisītos brāķus, par kuriem - kurš gan par to šaubījās! - neviens atbildību nenes. Bet vajadzētu.

  • 0
    Zobu Feja 13.12.2016, 17:51:40

    ... sola sola sola sola sola sola sola sola sola sola sola sola sola ...

  • 0
    Zobu Feja 13.12.2016, 17:54:51

    MUlāpi

    Māra Kučinska valdību it kā piepeši, taču likumsakarīgi piemeklējis bankrots. Kā jau "zemnieku" valdībai piedien, izgāšanās skan kā žagas aprauts māviens: "Mu...n." Mikrouzņēmumu nodoklis (MUN) izplēsis grūti aizlāpāmu caurumu valdības plostā.

    Jāatgādina, ka Kučinskis bija stingri solījis nepalielināt nodokļus 2017. gadā. Solījumu neturēšana nebūtu nekas ārkārtējs "saimniekiem savā zemē", kā sevi dēvē Zaļo un zemnieku savienība. Taču sekas citiem mūsu zemē var būt plašas un nopietnas.

    VID ģenerāldirektora vietniece Dace Pelēkā bēdīgi stāsta, ka informatīvās sistēmas pielāgošanā jaunās sociālā nodokļa normas administrēšanai ieguldīti gan finanšu, gan cilvēku resursi, uzņēmējiem semināros jau pusgadu skaidrots, kas un kā būs jādara. Nu tas viss izrādās bijis bezjēdzīgi. Desmitiem tūkstošu uzņēmēju un uzņēmumu darbinieku tagad vienkārši nezina, kādi noteikumi jau nākammēnes regulēs viņu darbību, kādas būs algas un vai vispār vairs būs, ja nāksies atlaist darbiniekus vai likvidēt uzņēmumus. Daudzi mazie uzņēmēji jau ir atteikušies no saviem uzņēmumiem, rēķinādamies ar gaidāmajām izmaiņām. Nu izrādās, ka izmaiņu varbūt arī nebūs, tikai nav zināms, kas būs. Droši zināms tikai, ka tā nebūs "līdzsvarota un prognozējama nodokļu politika", kas, kā premjerministrs sludināja no dažādām tribīnēm, esot "svarīga Latvijai".

    Taču varbūt visapstulbinošākā bija Kučinska atzīšanās trešdien, ka "pat es tikai septembrī uzzināju par šāda nodokļa stāšanos spēkā". Tad ir jāvaicā, ko premjerministrs vispār zina.

    Notiekošo var raksturot īsi — Kučinska valdība ir faktiski izgāzusi pati savu budžetu.

    ZZS vienmēr bija atmaksājusies naudas izspiešana sev un savējiem ar politisku šantāžu, vienīgi opozicionāru poza ierobežoja iespējas to darīt. Šogad vājprātīgajā budžeta naktī Saeimā redzējām, kas notiek, kad "zaļie zemnieki" ir galvenie dalītāji, — naudas šķiešanas dzīres un savējo apmierināšanas orģija bez jebkādiem piedienīguma rāmjiem.

    http://www.irlv.lv/2016/12/12/mulapi

  • 0
    Frīdis 13.12.2016, 21:15:15

    Ļoti iespējams tas ir bijis tīšs apzināts politisks gājiens no ZZS blēžu puses pieņemot MUN un valsts budžetu . MUN nu ir izgāzies . Tagad budžetā radies caurums .... ZZS žuļikiem piešķirtais finansējums otršķirīgām vajadzībām pie viņiem tā arī paliks , bet budžeta caurumu atkal būs jāsedz tautai , tiks atņemts medicīnai , izglītībai un tmll. Par šo valsts izzadzēju valdību ne par ko vairs nav jābrīnās.

  • 0
    ozols 14.12.2016, 08:26:44

    Mums valdībai būs jāskaidro kāpēc nodokļi būs šitādi ,tādi un kur tie PAZUDĪS ! :):):)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: